Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд - Хасково,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд - Хасково,
Коментари Харесай

Арест за двама мъже, обвинени в контрабанда на хероин в особено големи размери

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд - Хасково, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на македонския жител В.Д. и холандския жител М.А., оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Двамата са привлечени като обвинени за това, че на 8 май 2019 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " с лек автомобил "Рено Меган Сценик ", в съучастничество с още двама обвинени, български и турски жител, са пренесли през границата на страната, от Турция в България, високорисково наркотично вещество - хероин, с общо тегло 6.533 кг на стойност 423 930 лв., като предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък.

Според апелативните съдии е налице обосновано съмнение двамата да са направили закононарушението, за което са привлечени като обвинени и за което се планува наказване отнемане от независимост за период от 15 до 20 години. От доказателствата по делото, макар ранния стадий на следствие, магистратите одобриха, че е налице действителна заплаха обвинените да се укрият или извършат закононарушение, поради това, че двамата са непознати жители и нямат открита адресна регистрация в страната ни.

Определението на Апелативен съд - Пловдив е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР