Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,
Коментари Харесай

Постоянен арест за дилър рецидивист

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на А. М.

Срещу него е повдигнато обвиняване, за това че на 20.11.2023 година е държал за разпространяване 168 грама марихуана и 100 грама МДМБ, в съучастничество с друго лице.

Адвокатът на А. М. желае анулация на определението на Окръжен съд и взимане на по-лека мярка за неотклонение за неговия подзащитен.

Прокурорът показва мнение, че жалбата е неоснователна, а атакувания правосъден акт, като верен и закономерен, следва да се удостовери.

Апелативните съдии споделят напълно извода на окръжния съд, че са налице основанията на взимане на мярка „ задържане под стража “ по отношение на А. М.

Намират, че е налице обоснованото съмнение за съпричастност на обвинения към действието, за което е притеглен към наказателна отговорност.

В поддръжка на този извод са събраните гласни, писмени и материални доказателства.

Касае се за съзнателно закононарушение, което е наказуемо с отнемане от независимост от 5 до 15 години и санкция.

Апелативният съд намира, че поради събитията, при които е осъществено действието, че се касае за съучастничество, като се вземе поради типа и количеството на двата опиата, има действителна заплаха при една по-лека мярка, обвиненият да извърши закононарушение.

А. М. е осъждан за обири и други закононарушения, като е изтърпял последното си наказване отнемане от независимост на 24.03.2022г., а новото закононарушение е направил при изискванията на рисков рецидив.

Има заплаха обвиненият да се укрие с оглед обстоятелството, че виждайки служителите на реда, той е избягал и е арестуван по-късно.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР