Пловдивският административен съд отмени заповедта, с която . Рокадата беше

...
Пловдивският административен съд отмени заповедта, с която . Рокадата беше
Коментари Харесай

Съдът отмени преместването на полицейски шеф в с. Труд

Пловдивският административен съд анулира заповедта, с която. Рокадата беше направена на 4 юни т. година Преди да оглави Районното в " Столипиново “, Кирков беше началник на Областната дирекция на полицията в Стара Загора, а преди този момент – и шеф на Криминална полиция в Пловдив.

Мотиви за преместването на Кирков в Труд не бяха огласени, само че от правосъдното решение за анулация на заповедта стана ясно, че това е направено поради " служебна нужда “. Тя е обяснена по този начин: " През последните години на територията на районното ръководство са обезвредени няколко огромни обекта, занимаващи се с произвеждане и предпазване на акцизни артикули - съвременно оборудвана фабрика, готова за цялостен цикъл на произвеждане на цигари " Марлборо “, както и машини за рязане и преправка на тютюн. Производствата се характеризират с това, че са в условия на висока нелегалност, обектите са замаскирани като други производства или изоставени здания, като в тях се обезпечават битови условия за служащите. “ Споменати са и множеството произшествия на територията, за която следи Районното ръководство в Труд.

Съдът обаче не приема изброените доводи за основателни. " Кадровото застраховане на посочената конструкция на Министерство на вътрешните работи и голям брой ПТП и нелегално произвеждане на акцизни артикули не аргументират изключителни промени в оперативната конюнктура или положението на престъпността, нито пък нормативни промени или промени във функционалните отговорности на структурата “, е записано в решението, с което заповедта е анулирана. То не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховен административен съд, написа " ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР