Пловдивските шофьори в момента зареждат най-евтините горива в България. Това

...
Пловдивските шофьори в момента зареждат най-евтините горива в България. Това
Коментари Харесай

След галопа с цените: Пловдивчани с най-евтино гориво

Пловдивските водачи сега зареждат най-евтините горива в България. Това излиза наяве от ежедневната сравнителна ранглиста на профилирания уебсайт fuelo.net. Разликата с другите градове е сред една и три стотинки на литър. Средно в страната най-масовият бензин А95 се продава за 2,20 лв., до момента в който тук е 2,17 лв., А98 приблизително се продава за 2,52 лв., а в Пловдивско е 2,49 лв.. Дизелът коства с три стотинки по-малко спрямо другите градове и е 2,27 лв..

Но като цяло водачите ще пълнят резервоарите на високи цени преди огромното великденско пътешестване. През последните дни цените на горивата са в застой, само че това не може да компенсира огромния скок отпреди седмица-две. Всички горива са нагоре и спрямо лани. За илюстрация - предходната година по Великден А95 беше 2,09 лв., а А98 - 2,36 лв.. Дизелът също е сензитивно поскъпнал, по това време през 2018 година литърът е коствал 2,11 лв., а в този момент се купува приблизително за 2,30 лв., сочи сравнителната информация.

Който потегля към прилежаща Гърция за празниците, да има поради, че там цените са сензитивно по-солени от нашите. Литър А95 в тамошните бензиностанции се продава приблизително за 3,26 лв., дизелът гони 3 лв., а газта е 1,66 лв.. По тази причина всеобща процедура е българите да зареждат директно преди границата със прилежащата страна. Бензинът и дизелът са с към 20 стотинки по-скъпи и в Румъния.

Традиционно, преди дълги празници, горивата потеглят нагоре. Това се случва и преди Коледа, и преди Великден, само че най-много в разгара на летните отпуски. Според специалисти през идващите месеци се чака ново повишаване, което обаче е подбудено от цените на суровия нефт на международния пазар.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР