Пловдивската районна прокуратура привлече като обвиняеми – 42-годишният Й.Ц. като

...
Пловдивската районна прокуратура привлече като обвиняеми – 42-годишният Й.Ц. като
Коментари Харесай

Преди да залее с киселина жената в Пловдив, извършителят казал: Ще ти помогна!

Пловдивската районна прокуратура притегли като обвинени – 42-годишният Й.Ц. като причинител и 51-годишният В.В. като помощник , за заливането със сярна киселина на 52-годишната пловдивчанка. В резултат на това тя е с 12% химическо изгаряне от трета степен по лицето , шията и врата, гръдния панер, корема и крайниците, довела до обезобразяване на лицето.

За сходно закононарушение законът планува до 6 години отнемане от независимост . Двамата обвинени са работили в съучастничество .

Според известната все още информация на 14 март двамата мъже са пристигнали с джип от Враца в Пловдив . Водач на автомобила бил В.В., а Й.Ц. пътувал в нея. Двамата мъже са от Враца и са престъпно проявени. Те са паркирали наоколо до адреса на дамата в жилищен блок в ж.к. „ Тракия “.

Й.Ц. бил с тъмни облекла и шапка, ръкавици и си е сложил здравна маска, с цел да не бъде разпознат. Той се е качил до жилището на жертвата А.Т.. Входната врата била отворена , тъй като дамата била трудноподвижна и я посещавали асистенти за оказване на помощ. Й.Ц. влезнал в стаята й. А.Т. го видяла и попитала с какво може да му помогне . Той й отвърнал:

„ Аз ще ти оказа помощ! “

След това залял дамата с киселина и напуснал жилището . През това време В.В. го чакал с джипа в близка улица. Й.Ц. се върнал при него и двамата напуснали Пловдив.
Веднага е бил подаден сигнал в полицията, дамата е била откарана в болница и са почнали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от чиновници на ОДМВР-Пловдив за определяне на причинителите. Действията по издирването са провеждани под надзора и управлението на Районна прокуратура–Пловдив. Снощи двамата обвинени са били открити и арестувани във Враца .

В момента положението на дамата е устойчиво , като съгласно лекарското умозаключение тя е получила трета степен химическо изгаряне – 12%, със сярна киселина по лицето, шията, гръдния панер, корема и горни и долни крака.

„ Благодарение на денонощната работа на структурите на ОДМВР-Пловдив и под управлението на Районна прокуратура-Пловдив, и в резултат на положителното взаимоотношение сред институциите, се е достигнало до разкриването на физическия причинител на действието и на неговия помощник “, сподели районният прокурор на Пловдив Петър Петров , който взе участие в взаимен брифинг на Районна прокуратура–Пловдив и ОДМВР – Пловдив, дружно с Атанас Илиев, заместник-районен прокурор, ст. комисар Васил Костадинов, шеф на ОДМВР-Пловдив, комисар Радослав Начев, заместник-директор на ОДМВР–Пловдив, комисар Георги Ташев, шеф на отдел „ Криминална полиция “, комисар Светла Пендова, шеф на отдел „ Разследване “ и гл. контрольор Иван Чочков, шеф на Пето районно управление (на МВР).

Директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Васил Костадинов също благодари на полицейските чиновници, както и на прокуратурата, за положителното взаимоотношение и изнесе детайлности по отношение на осъществените дейности от страна на полицейските чиновници.

Двамата обвинени ще бъдат арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Извършват се дейни дейности по следствието.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР