Пловдивската районна прокуратура предаде на съд известна пловдивска адвокатка и

...
Пловдивската районна прокуратура предаде на съд известна пловдивска адвокатка и
Коментари Харесай

Пловдивска адвокатка отива на съд за имотни измами

Пловдивската районна прокуратура съобщи на съд известна пловдивска адвокатка и помощника й за измами с парцели и документни закононарушения, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура под тепетата-Пловдив.
Срещу 45-годишната Мария Делова и 63-годишният Крум Стоянов е импортиран обвинителен акт в Районния съд за това, че в интервала от 8 септември 2017 година до 8 август 2018 година, в Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение и след предварителна спогодба, за да набират за себе си имотна полза двамата са заблудили 10 души, като им подсигурили закупуване на жилища от банка, за чиито пълномощници се представяли.
На някои от тях пък се представяли като повереници на частен правосъден реализатор, като твърдели, че са в близки връзки с него. По този метод съумели да излъжат хората и да им вземат суми на обща стойност 27 177,60 лв., прецизират от прокуратурата.
Делова и Стоянов са упрекнати също в това, че от 8 септември 2017 година до 4 декември 2017 година, при изискванията на продължавано закононарушение и в съучастничество между тях, са създавали погрешна визия за наличието на документ, който е представян за автограф като втори образец на към този момент основан подобен и са измамили 5 души да подпишат заявления, които не подхождат на волята им.
Срещу Мария Делова е повдигнато и трето обвиняване - за това, че в интервала от 17 ноември 2017 година до 4 декември 2017 година, при изискванията на продължавано закононарушение, е преправила запис на заповед и контракт за заем.
Делова и Стоянов работели дружно, като Стоянов бил неин помощник. През септември 2017 година измислили добре работеща скица, с която да се облагодетелстват за сметка на лековерни клиенти.
Те употребявали данни и фотоси на жилища в Пловдив, оповестени за продажба от частни правосъдни реализатори или от банки. Двамата пускали жилищата с разгласи в интернет, като посочвали за връзка телефона на Делова.
На клиентите, които се интересували, обяснявали, че това са ипотекирани жилища, продавани от банки, на които били пълномощници, или от частни правосъдни реализатори, техни другари. Обвиняемите убеждавали потърпевшите, че могат да подсигуряват покупката на парцела на атрактивна цена.
Изискването им било клиентите да предплатят избрана сума пари, която варирала от 1 200 до 5 000 лв.. Парите били нужни за снабдяването им с кадастрални карти, данъчни оценки, осъществявани на огледи, нотариални такси и други
В реалност обаче, клиентите попълвали документи за правни съвещания. Между тях двамата поставяли за автограф и декларация, че импортираната сума е върната, като този документ потърпевшите подписвали без да се усетят, около другите документи.
В няколко случая клиенти поискали да им бъдат възобновени парите, само че адвокатката и помощникът й им казвали да почакат, като ги мамели, че сумите са импортирани за разнообразни такси.
В различен случай Делова е поправила сума в запис на заповед като от 9 000 лв. сумата набъбнала на 90 000 лв., Тя подправила и наличието на контракт за заем, като го преработила в контракт за покупко-продажба на жилище в Пловдив.
Адвокатката и помощникът й бяха задържани през май тази година и сега са зад решетките с непрекъсната мярка "задържане под стража ".
Щетите на потърпевшите не са възобновени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР