Пловдивчанка потресе цяла България заради това, което направи с детето

...
Пловдивчанка потресе цяла България заради това, което направи с детето
Коментари Харесай

Каква съдба очаква изоставеното от майка си болно момиче?

Пловдивчанка потресе цяла България поради това, което направи с детето си Защо майка от Пловдив изостави болното си дете

Тежко болно момиченце, изоставено от майка си в Детската клиника на УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив, е включено в националната стратегия за трансплантация. Животоспасяващата интервенция ще бъде направена, в случай че се откри подобаващ донор.

Майката остави дребната си щерка на грижите на лекари, откакто разбра, че детенцето е тежко болно. Жената, която има още 3 деца, обяснила, че няма финансови благоприятни условия да продължи борбата за живота на момиченцето.

На медиците в УМБАЛ " Св. Георги " през всичкото време помагали и доброволци от фондация " Българска памет ".

Социалните служби не престават работа с детето и фамилията му. Целта е да се стигне до най-адекватното за бъдещето на момичето решение. В момента то е в устойчиво положение, няма непосредствена заплаха за живота му, а лекуването се прави с лекарства, до момента в който се откри решение за трансплантация на сърце. Детето е постъпило за лекуване за пръв път през август предходната година. Прието е още веднъж през януари и е останало за дълго в болничното заведение, тъй като положението му се влошило. През по-голямата част от престоя му до него е имали компаньон от фамилията.

Следващата седмица момиченцето ще бъде изведено от клиниката и ще бъде настанено в Кризисен център с непрекъснати медицински грижи, заяви шефът на " Социално подкрепяне " в Пловдив Надя Танева. " Майката, която живее в обитаемо място отвън Пловдивска област, към момента не е подписала декларация за цялостно осиновяване. Тя обаче е съгласна, в случай че детето бъде настанено в център с медицински грижи, да го вижда постоянно ", изясни Танева. Тя добави, че към този момент няма опция за настаняване в приемно семейство, което да може да се грижи съответно за момиченцето.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР