Пловдивчанин сподели в каква абсурдна ситуация се е озовал, докато

...
Пловдивчанин сподели в каква абсурдна ситуация се е озовал, докато
Коментари Харесай

Минувач от Пловдив изригна: Човекът лежеше в локва кръв, а медиците го питат иска ли помощ

Пловдивчанин показа в каква неуместна обстановка се е озовал, до момента в който успее да извика кола за спешна помощ за потърпевш човек.
Ето какво описа потресеният мъж пред Plovdiv24.bg:
„ Бих желал да споделя разочарованието си от непрофесионалното отношение на Бърза помощ. На 8-ми април към 21:30 часа ставам очевидец на паднал човек пред магазин „ Т Маркет “ в кв. „ Изгрев “. Същият беше с пострадване в региона на главата и локва кръв към нея.
Видимо можеше да се дефинира, че е използвал алкохол. Отговаряше на въпроси от рода на това по какъв начин се споделя и на какъв брой години е, само че беше несъответстващ поради използването на алкохол.
Въпреки че беше пийнал, дано не оставяме на назад във времето обстоятелството, че той беше с кръвоизлив в региона на главата. За времето от 7-8 минути, в които аз се бях забавил в магазина (защото преди да вляза, нямаше паднал човек), този човек е съумял да падне, да се удари неприятно и да се образува локва кръв с диаметър към 25 см.
И отсам стартира българската работа…
Логично е да се позвъни на 112. Направих го, като от незабавния център, откакто обясних обстановката, ме свързаха с Бърза помощ. Думите на служителката от Бърза помощ бяха: „ О, но оттова са ни постоянни гости! Попитайте индивида дали желае лекарска помощ “.
Отговорих, че няма по какъв начин да ми отговори разумно на този въпрос, защото същият е несъответстващ. Тя настоятелно ми сподели да отида до него и да го попитам дали той желал лекарска помощ. Абе, хора… той е пийнал, несъответстващ, с фрактура в региона на главата, паднал на земята, изравен към този момент 15 минути на нея, с локва кръв към него, а аз да го запитвам дали той желал помощ?!
Що за непрофесионално и нелогично е това!? И в случай че откаже, какво вършим? Оставяме го там, да лежи на земята и да му тече кръвта… Мисля, че в тази обстановка колкото и несъответстващ да си, е добре да ти се изясни какво се е случило, какво е добре да се направи.
Тъй като индивидът си мислеше, че просто си е лежащ, му обясних, че е паднал на земята, среща се на улицата и че има щедро количество кръв към него. Обясних му, че е добре лекар да пристигна на място, да го види и да му се окаже помощ.
Асимилирайки очевидно думите, учудвайки, че загатвам „ кръв “, той се съгласи да му се окаже лекарска помощ. След позвъняването на незабавен телефон 112, включително и последвалите 2-3 позвънявания от други хора, очевидци на случилото се и непрофесионалното поведение на Бърза помощ, 25 минути по-късно, най-спокойно, кола за спешна помощ без безусловно никаква сигнализация, не става въпрос за звукова, то най-малко да беше пусната светлинна, в случай, че се явяват по сигнал, дойде.
Служителите бяха дружелюбни и незабавно взеха решение да го сложат на носилка и да го транспортират до болница за зашиване.
Питам се, аз… за какво беше належащо да се обясняваме 10 минути по телефона и да се забави с половин час колата за спешна помощ, която пристигна без никаква сигнализация за работа в специфичен режим, откакто, макар че потърпевшият е с приложимост на алкохол, същият е с очевидно неприятно пострадване, който никой не знаеше какъв брой действително неприятно можеше да бъде то.
Не се знаеше по какъв начин е паднал, къде се е блъснал (защото лицето му беше в кръв) и по какъв метод е обиден. Можеше да има разтърсване, можеше… абе доста неща, само че в този миг нали тъкмо за това е нужна „ Спешна “ или „ Бърза “ помощ.
Но, не! Те не можели просто по този начин да реагират, би трябвало човечецът да почине, та тогава да дойдат… и още веднъж може би … Абе възмутително е, тъй като в случай че тази обстановка беше се случила в една развита страна, в известната за образци Германия, още на 5-тата минута щеше кола за спешна помощ да е на мястото и всичко, което трябваше да се открива, щеше да се откри на място, бързо, професионално и съответно.
Така че, благи съграждани… да не ви се постанова да търсите Бърза помощ в България “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР