Пловдивчани ще могат да се нарадват на ледената пързалка до

...
Пловдивчани ще могат да се нарадват на ледената пързалка до
Коментари Харесай

Демонтират ледената пързалка в Пловдив: Утре е последният шанс да я посетите

Пловдивчани ще могат да се нарадват на ледената пързалка до на следващия ден – 7 февруари. Крайният период за премахването й беше 5 февруари, само че поради оповестената почивка при учениците поради грипната зараза, срокът бе продължен с още два дни – 6 и 7 февруари.
Ледената пързалка ще бъде отворена за посещаване от 11:00 до 22:00 часа. Тази година оборудването беше с повърхност 2500 кв. метра, като улеите му прекосяваха и през Цар-Симеоновата градина.
Ледената пързалка се завърна в Пловдив след година неявяване. Тази година градските управляващи се ангажираха да изискат цялостна гаранция за целостта на площада, застраховка от 100 000 лева и спомагателна хидроизолация на настилката.
Припомняме, че близо 400 кв. метра от площад „ Централен ” бяха наранени през 2021 година след демонтажа на ледената пързалка. Това откри инспекцията на комисията от 9 души.
Тогава те направиха проучване на централния площад и са установили вредите, като изготвиха и протокол.
Участъците, на които бяха надигнати плочките и част от паважните настилки бяха пренаредени. Площадът пред Партийния дом до частта му на оборудването над „ Гладстон ” е на пясъчна основа и плочите не са лепени.
Заради непрекъснатата техника на замръзване на пързалката, вода е влезнала през фугите, които са направени като дренажи. Поради това се е получило надигането и разбъркването на плочите. Оправянето на настилката не е мъчно, само че не и на ниска цена занятие, защото огромна част от нея са гранитни плочи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР