Пловдив. Зам.-кметът по образование Стефан Стоянов се срещна с директори

...
Пловдив. Зам.-кметът по образование Стефан Стоянов се срещна с директори
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов проведе работна среща с училища, въвели метода 1:1

Пловдив. Зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов се срещна с шефове и учители на общински учебни заведения, с цел да обсъдят политиките в модернизирането и дигитализацията на просветителния развой. На срещата участваха 45 представители на общински образователни заведения, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината.

Основен акцент в полемиката беше постигнатият прогрес в образованието по модела 1:1 (един възпитаник – един лаптоп), който оказва помощ на учениците да усвоят значими цифрови умения.

Към момента работещите паралелки по метода 1:1 са 21 в 10 общински учебни заведения.

„ Очаквам през новата образователна година паралелките да са повече от 60 в най-малко 15 учебни заведения ", заяви Стефан Стоянов. “Технологиите са единствено средство да модернизираме българското обучение и в случай че го използваме мъдро ще имаме още по-добри резултати “, добави той.

Стоянов напомни, че програмата за цифровизация и облачни платформи към този момент е получила няколко интернационалните оценки, измежду които две номинации в огромното съревнование за политически практики „ Иновации в политиката – Виена “ и самопризнание от Европейската комисия. Само преди седмици Пловдив стана един от 50-те отличени града в света на американската ранглиста Smart50, въвели модерни умни технологии в публичния живот с въвеждането на облачни технологии в образованието и програмата 1:1. Компания на Пловдив в тази ранглиста вършат градове като Токио, Сан Франциско, Стокхолм и други

По време на срещата учителите споделиха, че модернизирането на наличието на образователния материал и новаторският метод на преподаване са довели до повишение на триумфа на учениците. Преподавателите молиха към потребление на технологиите на новото време и означиха, че децата са напълно готови за работа с тях.

Стефан Стоянов пък увери, че Община Пловдив ще продължи да влага в учебните заведения през Общинската просветителна стратегия и че актуалните технологии в клас са главен приоритет за общината.

Община Пловдив стартира внедряването на облачни технологии през 2016 година с въвеждането на платформите на Google и Майкрософт. Към днешна дата всички 52 общински учебни заведения разполагат с задействани облачни услуги, подготвени са близо 1000 учители и чиновници. Над 100 учители са сертифицирани по стратегиите Гугъл Certified Educator. За седма поредна година Община Пловдив финансира образования на учителите и влага в специфична техника и съоръжение за учебните заведения. Дигитализацията и модернизацията на просветителния развой са измежду най-приоритетните политики на общинската просветителна стратегия.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР