Пловдив. Йордан Милушев е новият началник на Пътна полиция в

...
Пловдив. Йордан Милушев е новият началник на Пътна полиция в
Коментари Харесай

Йордан Милушев е новият началник на Пътна полиция в Пловдив

Пловдив. Йордан Милушев е новият шеф на " Пътна полиция " в Пловдив. Това разгласи публично по време на брифинг на пътя комисар Костадин Костов, шеф на отдел " Охранителна полиция " към ОДМВР, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив .

Днес новият шеф ще бъде показан пред персоналния състав. Главен контрольор Милушев е остарял кадър в системата, потвърден професионалист с опит, който се употребява с цялостно доверие. Бе оповестено още, че се разчита на неговия професионализъм и се чакат по-добри резултати.

" Първите ми публични думи ще бъдат пред сътрудниците ми при представянето ми ", бе единственото, което сподели пред публицистите новият шеф на КАТ.

" Пътна полиция " в Пловдив стартира акция, с която се цели да се обърне внимание на водачите на МПС с по-малък опит и стаж зад кормилото, заяви още комисар Костадин Костов.

Целта е да им се завиши вниманието да съблюдават разпоредбите за придвижване, да се преценяват с пътната конюнктура и метеорологичните условия, с цел да се спасят повече животи на пътя, сподели Костов.

В област Пловдив пътната конюнктура е комплицирана, има годишно огромен брой убити, като региона е на едно от челните места в тази ранглиста. С днешната акция КАТ показва пред жителите и ресурса, с който разполага и работи, с цел да се опита да влияе и да предотврати първите произшествия с убити и тежко потърпевши.

" През последните дни в региона станаха няколко случая в къс интервал от време със самокатастрофирали млади като стаж водачи, лица, които са с опит зад кормилото от 6 месеца до 1 година. Два от случаите са в сектора сред село Казаново и Асеновград и един сред селата Строево и Труд, с съдбовен край за водачите ", уточни още ком. Костов.  

Днес катаджиите демонстрираха широкообхватен способ на инспекция, или още " холандски способ ", при който се отбиват по три-четири автомобила на пътя и на същите се прави съществена инспекция. Следи се за съществуване на свидетелство за ръководство на МПС, ваучър за " Гражданска отговорност ", и други документи за автомобила, както и се ревизират водачите за приложимост на алкохол и наркотични субстанции.

На майките с деца - водачи на коли, се раздават играчки, защото КАТ държи да поддържа непосредственост с водачите и тези, които съблюдават правилата за придвижване и способстват за естествената пътна конюнктура, сподели още ком. Костов.

На територията на Пловдивска област, до вчерашния ден, са зародили 707 пътно-транспортни катастрофи с травматизъм, починали са 34 души, ранени са били 898 души, заяви контрольор Ботьо Гиргинов, от КАТ " Пътна полиция “. Има намаление при броя на починалите, само че е огромен към момента на зародилите катастрофи с травматизъм и ранени, сподели Гиргинов.

" Днес, с изключение на надзор, с наличието си на един от огромните булеварди в Пловдив ще напомним на водачите да бъдат деликатни и да не се поддават на непотребни страсти по време на празниците ", добави инсп. Гиргинов.

По време на инспекцията на лидера ще му бъдат връчени брошури със препоръки за управление при зимни условия, а  когато се транспортира дете с детско столче, в символ на внимание към детето КАТ ще дава по една детска играчка.

" Основната ни концепция е с забележимото ни присъствие да напомним на всички участници в придвижването да съблюдават условията и с поведението си да не застрашава човешкия живот.

Тази практика за даване на детски играчки е потвърдила се през годините в Европа, и се ползва най-много по време на поправки на пътя, като опрощение и към децата,които се транспортират.

" Ние сме се постарали и на изрядните водачи да предоставим и друго нещо -  малък подарък, който е почистващ апарат за стъкла,  като подсещаме за това, че всеки трябва при зимни условия да отделя по малко време с цел да почисти добре стъклата на автомобила си.. По този метод желаеме да променим отношението на водачите към нас, както и в противоположна посока. Но когато се нарушава закона ще бъдем безкомпромисни, добави контрольор Ботьо Гиргинов.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР