Пловдив. От два дни улиците Модър“ и Царевец“ вече са

...
Пловдив. От два дни улиците Модър“ и Царевец“ вече са
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив Здравко Димитров инспектира строителните дейности на проекта Модър-Царевец

Пловдив. От два дни улиците „ Модър “ и „ Царевец “ към този момент са свързани. В това се увериха кметът Здравко Димитров и неговият заместител по строителство Пламен Райчев, които през днешния ден направиха ревизия на строителните действия, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра. Под жп линията Пловдив - София към този момент се вижда луфт, а изпълнителят на обекта „ Драгиев и Ко ” даде обещание, че до края на 2022 година връзката ще бъде изцяло приключена.

„ Изключително съм удовлетворен от това, което виждам. Строителите работят не по график, а го изпреварват доста. Те се оправиха чудесно и с реконструкцията на булевардите „ Христо Ботев “ и „ Копривщица “.

Разбира се, доста е значимо в точния момент да завърши и работата по Южния обходен колектор, част от който ще минава и по това трасе и сега е в стадий на планиране. Този обект е обвързван с построяването на колектора, само че съм сигурен, че сътрудниците ще създадат нужното, с цел да приключим в точния момент връзката сред регионите „ Южен “ и „ Западен “. Много е значимо да се означи и че с помощта на подземните действия, осъществени от НКЖИ през 2014 година, спестяваме 3 милиона лв. и най-малко една година закъснение, тъй като в противоположен случай трябваше да се построи байпасна връзка и да се забавим с обекта “, съобщи при инспекцията кметът Димитров.

Пламен Райчев разясни, че връзката „ Модър-Царевец “ ще бъде с две платна, необятни по 7,50 метра, с по две ленти, с разграничителна линия по средата и с тротоари по 2,30 метра от двете страни.

„ Под самата жп линия платната ще бъдат разграничени със стена. Общо 15 хиляди кубически метра пръст ще бъдат изгребани от обекта, само че това е хубава почва и може да се употребява за рекултивация “, сподели той.

„ Наклонът при слизане под жп линията ще бъде 6 градуса “, обявиха от компанията реализатор, а срокът за довеждане докрай на връзката е края на 2023 година.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР