Пловдив. Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов присъства на връчването

...
Пловдив. Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов присъства на връчването
Коментари Харесай

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов присъства на връчването на дипломите на абсолвентите от Юридически факултет на ПУ “Паисий Хилендарски”

Пловдив. Министърът на правораздаването проф. Янаки Стоилов участва на връчването на дипломите на абитуриентите от Юридически факултет на ПУ “Паисий Хилендарски ”. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването .

“Днес с цялостна мощ мога да кажа: честито, сътрудници адвокати. Днес вие сполучливо приключвате един в действителност състав, само че това не е задоволително. Днес ситуацията е такова, че за доста от юридическите специалности ще би трябвало да се поставят изпити. Още преди този момент би трябвало да се постави изпит за юридически дееспособност ”, обърна се министърът към абитуриентите.
Той добави, че с управлението на министерството интензивно работят за опцията изпитите за дееспособност да се привеждат три-четири пъти годишно при съществуване на задоволително претенденти.

“Добрите адвокати би трябвало непрекъснато да усъвършенстват своите познания, да имат сериозно и независимо мислене. Не да заобикалят закона, а да познават всички тънкости, с цел да реализиран претенции юридически резултат. Очаквам, че със солидната база, която към този момент имате, по-нататък ще натрупвате и нови познания, и основно на практика опит в използване на правото ”, сподели още проф. Стоилов.

Той означи, че юридическото обучение отваря доста порти: “Дано имате опция да влезете през тази, която желаете - едни от вас в магистратурата, други в адвокатурата, в държавната администрация, а за какво не и като заместник-министри и министри. Пред вас има благоприятни условия. Пожелавам ви да бъдете стимулирани освен от персонална реализация. Богатите и мощните нормално има по какъв начин да защитят своите права. Вашата задача е да се погрижите за тези, които се нуждаят от поддръжка. Тези, които би трябвало да реализират справедливостта, към която се стремят ”.

Министърът връчи дипломите на отличниците на випуска, а от името на Министерството на правораздаването даде на всички завършващи юбилейното издание на Конституцията във връзка 30 години от подписването й.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР