Пловдив. Четвъртото издание на Международния фестивал на поезията Орфей –

...
Пловдив. Четвъртото издание на Международния фестивал на поезията Орфей –
Коментари Харесай

12 поети от 10 страни ще се включат в четвъртия „Орфей – Пловдив“ 2021

Пловдив. Четвъртото издание на Международния фестивал на поезията „ Орфей – Пловдив “ 2021 ще се организира от 13 до 15 май в Малката базилика на Пловдив, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината.

В него вземат участие 12 създатели от 9 страни. Това са Съединени американски щати, Индия, Испания, Израел, Мароко, Румъния, Молдова, Северна Македония, Албания и България.
Мултиезичният уебсайт на фестивала www.orpheus-plovdiv.eu към този момент е освежен с творбите на съвсем всички участници в тазгодишното издание. Те са оповестени на роден език и в превод на български и на британски. В уеб страницата ще откриете и Програмата за всички събития в тазгодишния „ Орфей – Пловдив “ 2021.

Заради обстановката със международната пандемия от COVID-19, уредниците от фондация „ Пловдив ЛИК “ приготвят за втора година живо лъчение на двете съществени фестивални събития – церемонията по откриването на 13 май от 18 часа в Малката базилика на Пловдив, и церемонията по награждаването и финалното четене на 14 май по същото време. Те ще могат да се гледат посредством live streaming заради ограничавания брой места поради пандемията.

Проектът „ Международен фестивал на поезията Орфей – Пловдив “ е креативен артикул на фондация „ Пловдив ЛИК “ и се реализира за четвърта поредна година с финансовата поддръжка на Община Пловдив. С четирите си издания до момента той събира в Пловдив, най-стария жив град в Европа, 55 поети от 20 страни. Проектът е част от културния календар на Община Пловдив за 2021 година

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР