Плодовете от магазина винаги изглеждат свръх примамливо – нещо, което

Плодовете от магазина винаги изглеждат свръх примамливо – нещо, което ...

Защо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да полеем купешките ябълки с вряла вода и сода, преди да ги изядем


Плодовете от магазина винаги изглеждат свръх примамливо – нещо, което няма как да забележим при онези дарове от природата, които можем да откъснем от дървото в градината. Днес ще си поговорим малко по-задълбочено за ябълките и защо много да внимавате с тях, преди консумация. Става въпрос за онези, които си купувате от пазара или близкия супермаркет.
Какво да знаем за ябълките и защо да ги обработваме, преди да ги ядем?
Кората на ябълките наистина е много полезна и неслучайно лекарите съветват да ядем плода с обелките. В нея се съдържат витамини и микроелементи, от които не бива да се лишаваме.

Купешките ябълки обаче не са толкова полезни, колкото ни се иска да вярваме. Търговците ги обработват с восък, така че да имат красив вид. Това вещество съвсем не е безобидно и най-доброто, което можем да направим, е да го отстраним, преди да похапнем ябълката.
Ето какви продукти ще са ви нужни, за да почистите ябълките:
• Гореща вода;

• Лимонов сок;

• Сода за хляб.
Какво да направите? Знаете ли, че различния цвят ябълки спомага при различни заболявания? Знаете ли, че различния цвят ябълки спомага при различни заболявания?
Пресните, узрели, ароматни ябълки са изключително вкусни и здравословни за хората. Нищо чудно, че дори Хипократ каза, че ако ядете по е...

Първо залейте ябълките с врялата вода, така че восъчното покритие да изпадне от тях. След това си пригответе смес от лимонов сок и сода. Залейте плодовете с нея и прибавете още малко гореща вода.

Можете да започнете да ги търкате с чиста четка за зъби или гъбичка за чинии. По този начин всякакви вредни вещества ще изпаднат от тях.

Накрая изплакнете с чиста вода и ги сложете в купата при останалите плодове. Ето, че вече имате напълно здравословни ябълки, които можете да похапвате с кората, без да се страхувате за здравето си.

Източник: actualno.com