Плодовете на годжи бери са познати на света със своите

...
Плодовете на годжи бери са познати на света със своите
Коментари Харесай

Могат ли деца да ядат годжи бери?

Плодовете на годжи бери са познати на света със своите здравословни изгоди от хиляди години. Растението е родом от Китай, като последователно той стартира да се популяризира в Съединени американски щати и други страни с помощта на скъпите качества на плодовете му.

Смята се, че потреблението на годжи бери е безвредна за децата, в случай че те нямат алергии към самите плодове или не одобряват лекарства, които могат да бъдат противопоказни.

Такива са препаратите, които разреждат кръвта, така наречен антикоагуланти. При смесването им с годжи бери се ускорява резултатът им, като се стига до нараснал риск от кървене.

Трябва да се внимава и в случай че детето е с диабет, изключително вид 1. Годжи бери може да разстрои равнищата на кръвната захар и да докара до неподходящи последствия върху детското здраве.

По тази причина е наложителна консултацията със експерт, който да реши риска и да предотврати страничните резултати на годжи бери.

Плодовете на това чудодейно растение дават огромен подтик на имунната система на детето. Те са изключително подобаващи, в случай че то постоянно боледува, както и като предварителна защита за редица болести. Te не съдържат мазнини и не повлияват стойностите на холестерола.

Също потреблението им повлиява позитивно зрението, както и циркулацията на кръвта. Тези изгоди усъвършенстват успеваемостта на физическата интензивност на детето.

Плодовете на годжи бери са извънредно богати на антиоксиданти – изключително на полофеноли и каротеноиди. Първата група усъвършенства доста действието на сърдечносъдовата система и предотвратява развиването на разнообразни болести, в това число злокачествените такива.

Благодарение на каротеноидите се поддържа положително зрение, както и се повлиява здравето на кожата, положението на дихателната система. Плодовете има ужасно влияние и върху действието на пикочната и отделителната системи.

Освен безбройните изгоди на годжи бери, би трябвало да отбележим, че и усетът му е доста прелестен. Той е сладостен и леко стипчив. От него се подготвят питиета, като се разграничават такива с естествени или изкуствени подсладители.

Научи също какъв е целесъобразния дневен банкет на годжи бери.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР