Плодът на кестена е много богат на нишесте. От средата

...
Плодът на кестена е много богат на нишесте. От средата
Коментари Харесай

Кестените лекуват от лениви черва до анемия

Плодът на кестена е доста богат на нишесте. От средата на предишния век е главен източник на храна на доста хора. Кестенът (сладък кестен) е родом от Южна Европа, само че също по този начин вирее в Северна Африка и Западна Азия.

Кестенът принадлежи към фамилията на буковите растения, има дълъг живот и доближава до 25 метра височина. Има огромен пън, необятна корона и зелени листа с продълговата форма. Неговият разцвет е през лятото и плодовете кестени са главно четири сорта.

Консумират се пресни или захаросани, сушени или под формата на брашно и конфитюр.

Свойствата на кестена

Кестенът /ядливият/ е характерен есенен плод и се характеризират с жилава кафява кожа с форма на кръг от едната страна и гладка маса от вътрешната страна. Има доста прелестен усет, високо наличие на калории и по тази причина не е подобаващ за тези, които съблюдават диета. Кестенът е богат на скорбяла, засищащ е и възпроизвежда сила, само че и освен това. Притежава още огромен % от минерали като калий, който работи като антисептик и укрепва мускулите и жлезите; фосфат (Калцифициращият) - от значително значение за образуването на клетката; сяра – настояща антисептично и като дезинфектант, изключително значимо за здравината на костите; натрий - потребен за храносмилането и от значително значение за усвояването на храната; магнезий - действително балансиране на настроението и регенератор на нервната система; калций - от значително значение за образуването на кости, кръв и нерви; хлор - значим за здравето на зъбите и сухожилия; желязо - за положително кръвообращение.

Поради наличието си на витамин B и фосфор кестенът оказва помощ за балансиране на нервната система, а калият оказва помощ на храненето. Кестеновото брашно е потребно за тези, които страдат от жълтеница. Той съдържа толкоз доста целулоза, че да се избегне казусът с мързеливите вътрешности и защото е тоник за венозната система, е изключително подобаващ, в случай че имате влечение към разширени вени или хемороиди.

 Кестен

Освен това плодовете са доста богати на въглехидрати, имат енергийни свойства и затова са доста ефикасни при физическата и интелектуалната астения за спортисти или на хора, подложени на стрес, само че не се предлага за диабетици. Наличието на захари в кестена е като опция на храна за деца с алергия към кравето мляко или лактоза.

Брашното се употребява за изработката на десерти и супи за потребностите на набиране на въглехидрати даже и при пациенти, които са посочили нетърпимост към дадени храни. Влакното, съдържащо се в плода, се смята за доста значимо и има позитивен резултат върху чревната перисталтика, влия благотворно на микрофлората и върху намаляването на холестерола.

Кестенът се употребява сполучливо в случаи на анемия, безсилие и за храна на бременни - силата на неговия принос е фолиевата киселина, която се предлага, с цел да се предотвратят някои малформации на плода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР