Плочките в банята ги виждаме всеки ден. Най-малкото замърсяване или

...
Плочките в банята ги виждаме всеки ден. Най-малкото замърсяване или
Коментари Харесай

Забравете за скъпите и опасни препарати за баня - с този домашен разтвор плочките ще заблестят

Плочките в банята ги виждаме всеки ден. Най-малкото замърсяване или захабяване незабавно става очевидно и се опитваме да го почистим с разнообразни препарати. Да, препаратите в множеството случаи работят, защото са мощни химикали. Но тези химикали могат да навредят и на нас. При контакт с кожата доста постоянно можем да развием алергична реакция, а някои хора и по-тежки контузии. В тях се съдържат и разнообразни канцерогенни субстанции, които при многократна приложимост на този препарат, може и да ни навредят.  Поради тези аргументи в банята можете да употребявате домашно средство за плочки и те заблестят като чисто нови.

За почистващия препарат ще са ви нужни единствено 4 съставки:

·        5 л вода
 Как да почистим банята с най-малко старания Как да почистим банята с най-малко старания
Почистването на банята е едно от най-досадните домашен обвързване, само че е нужно да го вършим постоянно, с цел да ни е по-лесно и да се чувств...

·        ½ сода за самун

·        1/3 чаша лимонен сок

·        ¼ бял оцет

След това смесете съставките. Добавете содата към водата и разбъркайте добре. След това изсипете лимоновия сок, а при постепенно безредие прибавете и оцета.
 Най-честите неточности, които позволяваме при разчистване на банята Най-честите неточности, които позволяваме при разчистване на банята
По време на карантина мнозина съумяват да стигнат до тези домашен отговорности, които са отлагали за дълго време. Например генерално п...

Нанесете сместа на пълен пласт върху нечистата повърхнина. За задачата можете да употребявате гъба или груба четка. Оставете да засъхне, а по-късно изплакнете щедро с вода. И това е всичко – имате съвършено чисти плочки без нездравословни субстанции!

За огледалата в банята, а и освен, можете да употребявате черен чай. Вземете 2-3 пакетчета и ги сварете. След това оставете да изстине чаят и когато е подготвен, напръскайте огледалата и избършете. Ще видите сами за какъв брой малко време всичко е чисто и то без нездравословни химикали. Черният чай можете да го употребявате и за разчистване на прозорците вкъщи по същия метод.

Лимонът може да ви помогне доста за варовиковите петна в банята. Вземете няколко резенчета и нанесете на всички повърхности, които са наранени. Ако виждате, че не се получава, можете да добавите и малко сода за самун. След това изплакнете и към този момент имате идеално чисти умивалници.

Както виждате, домашните средства са ефикасни, евтини и доста по-безопасни за вас и вашето семейство. Не забравяйте, че колкото по-малко нездравословни количества има във въздуха към вас, толкоз и по-здрави ще бъдат всички вкъщи, а това е най-важното. Освен това, спестявате средства за същинските хубави неща, вместо да ги давате за скъпи препарати, които правят същата работа и нищо повече. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР