Плевен. Студентът по медицина Ивайло Боев завоюва престижното второ място

...
Плевен. Студентът по медицина Ивайло Боев завоюва престижното второ място
Коментари Харесай

Студентът на МУ - Плевен Ивайло Боев стана вицесветовен шампион по карате

Плевен. Студентът по медицина Ивайло Боев завоюва влиятелното второ място на 28-мото Световно състезание по Шотокан карате, което се организира от 12 до 14 ноември 2021 година в град Зренянин, Сърбия. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Плевен .

Младият доктор стана вицесветовен първенец в дисциплината шобу санбон кумите при мъже над 21 година Това бе неговият дебют в най-престижната възрастова група като най-младия измежду опитните състезатели от над 20 страни. Ивайло Боев изигра четири спортни кръга, като крайният му резултат е три победи и една загуба на финала. Студентът на МУ - Плевен взе участие и в отборната дисциплинираност шобу ипон кумите при мъже над 21 година, в която тимът му се класира на трето място.

Ивайло Боев се е подготвял за международното съревнование по карате в спортния комплекс на МУ-Плевен, а негов треньор е ас. Милена Кирниколова от бранш „ Спорт “ на висшето учебно заведение. След успеха на шампионата треньорката ас. Кирниколова възкликна: „ Златен Ивайло! Вицесветовен първенец за 2021 година! “ За своя студент и играч тя споделя, че тренира от 6-годишна възраст и към този момент 15 години бележи поредност от победи в каратето – три пъти става народен първенец, като най-значимите му триумфи идват в най-престижната възраст – при младежи и мъже. Освен успеха на международното състезание от тази година, Ивайло Боев, който е притежател на черен пояс втори дан, е вицесветовен първенец в същата дисциплинираност и за 2019 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР