Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши и тази година

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши и тази година
Коментари Харесай

Казаха дали магистратите ще получат коледни премии

Пленумът на Висшия правосъден съвет (ВСС) реши и тази година да даде коледни награди на съдии, прокурори, следователи и чиновници, оповестиха от

За задачата ще са нужни общо 20 257 058 лв., като всеки магистрат ще получи по до една заплата и половина плюс сан, а за профилираните магистрати до три заплати.

Всеки административен началник независимо ще взема решение какъв размер на спомагателното заплащане да получава всеки магистрат и чиновник.

Такова заплащане, както и в предишни години, няма да се получава при влезнала в действие присъда, с която е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за съзнателно закононарушение и при дефинитивно решение за налагане на дисциплинарно наказване.

Премия няма да има и при покачване на обвиняване за осъществено съзнателно закононарушение от общ темперамент до привършване на делото; при приемане на оценка „ приемлива “ на последната атестация; при висящо дисциплинарно произвеждане до приключването му и при подаване на оставка при формирана дисциплинарка с предложение за налагане на наказване „ освобождение от служба “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР