Пленарната седмица за депутатите започва с гласуване на правилника за

...
Пленарната седмица за депутатите започва с гласуване на правилника за
Коментари Харесай

Депутатите разглеждат промени в парламентарния правилник

Пленарната седмица за депутатите стартира с гласоподаване на правилника за организацията и активността на Народното събрание.

Те ще прегледат измененията в парламентарния устав, част от които плануват, че решенията в пленарната зала ще се взимат при омекотен режим, като нужният брой гласове за приемане на законопроект ще се дефинира от броя на народните представители, регистрирани при последната инспекция на кворума.

Предвидено е и чуване на здравния министър Асен Меджидиев. Изслушването му е поискано от „ Възраждане ” и е по отношение на оповестеното нарастване на трудовите хонорари в системата на опазването на здравето от предходното държавно управление.

Очаква се в четвъртък депутатите да прегледат проекторешенията на „ Демократична България “ и ГЕРБ за даване на военна помощ на Украйна и да изслушат служебния министър на енергетиката Росен Христов за доставките на газ в България от края на април до момента.

В петък ще бъдат прегледани на първо четене промени в Изборния кодекс. Предложението на Българска социалистическа партия е гласоподавателят да има опция да взема решение по какъв начин да гласоподава – машинно или с хартиена бюлетина, а от „ Демократична България “ оферират в ЦИК да бъде основано особено звено за ръководство на машинното и електронното гласоподаване. По традиция пленарната седмица завършва с парламентарен надзор.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР