Платония е дърво, родом от Бразилия и Парагвай. Плодът е

...
Платония е дърво, родом от Бразилия и Парагвай. Плодът е
Коментари Харесай

Платония - един непознат дар от природата

Платония е дърво, родом от Бразилия и Парагвай. Плодът е кръговиден до объл с дебела, жълта кожа. Външната обвивка изпуска жълт сок, когато е натисната. Лепкавата бяла вътрешност е ароматна, с усет, който е сладко-кисел. Има 3 до 5 семена.

Счита се за един от най-вкусните и здравословни плодове. Използва се като ароматизиращ сътрудник в сладоледи, желета, конфитюри, пълнежи на пайове и доста други. По начало се употребява в прясно положение, като постоянната консумация усъвършенства както имунитета, по този начин и външния тип.

Маслото, създадено от плодовете, е извънредно дейно при лекуването на кожни проблеми, обриви и инфекции. Платония се отглежда за плодовете си, от които се подготвят разнообразни подправки и питиета. Той съдържа високи равнища на фосфор, желязо и витамин С. Използва се и като билково лекарство за болежка в ушите и за лекуване на ухапвания от змии и инсекти.

Въз основа на тези приложения, развъждането на този плод може да се предизвиква. Маслото от платония се ползва и в козметиката за произвеждане на свещи и сапуни. То е извлечено от семената и има висока хранителна стойност, богата на минерали като магнезий, цинк и калций, съдържа витамини D2, Е и К.

Повишава метаболизма на клетките и усъвършенства физиологичните параметри като защитната функционалност на кожата. Абсорбира се за няколко минути и по-късно кожата става кадифена на досег. Също по този начин отстранява петна и понижава белези.

 Плодове Платония

Съдържа огромно количество фосфор, който е значим за доста процеси в човешкото тяло. Така да вземем за пример той взе участие в синтеза на протеини и образува костната и мускулната тъкан.

Също по този начин, фосфорът е от значително значение за образуването на нови кафези и мозъчна тъкан. В платония има и забележително количество желязо. То интензивно взе участие в превозването на О2 в организма.

Освен това този микроелемент е нужен за обмяната на веществата и снабдяването на организма с нужната сила. Освен всичко друго този малко прочут за нас плод се бори и с пародонтозата, рахита, влошената памет и централизация и неврологични нарушавания.

Едновременно апетитен и потребен, този плод заслужава да бъде опитан.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР