Платформата Google Hangouts ще престане да работи през 2020 г.,

...
Платформата Google Hangouts ще престане да работи през 2020 г.,
Коментари Харесай

Неуспешният експеримент Google Hangouts спира от 2020 г.

Платформата Гугъл Hangouts ще престане да работи през 2020 година, твърди профилираният уебсайт 9to5Google, базирайки се на източник, осведомен с проектите на интернет колоса. Комуникационната услуга ще бъде спряна на първо време за крайните консуматори. Hangouts Chat и Hangouts Meet ще продължат да бъдат част от пакета G Suite.
Откакто бе основана, платформата претърпя няколко огромни промени, само че напоследък Гугъл я остави на назад във времето за сметка на по-новите си услуги Гугъл Allo и Duo.

Гугъл започва Hangouts през 2013 година като правоприемник на тогавашната Гугъл Talk. Тя се трансформира в Android приложението по дифолт за незабавни известия и групови чатове и бе чат клиентът по дифолт, когато поддържате връзка през десктоп версията на Gmail.

Hangouts даже бе ъпдейтната да поддържа SMS известия, тъй че да получавате на едно място и Hangouts известията си, и общоприетите къси известия. Тази поддръжка обаче не беше изключително добра. Гугъл се надяваше, че ще направи съперник на iMessage, само че Hangouts не съумя да извърши задачата.

Гугъл по-късно вкара ново SMS приложение на име Messages (по-късно преименувано на Android Messages), което напълно обезсмисли използването на Hangouts.

След това пристигна ред на Гугъл Allo и Duo като опростени услуги за известия и в последна сметка Hangouts остана на напълно назад във времето.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР