Планирате ли да отглеждате в градината си някои ядливи гъби?

...
Планирате ли да отглеждате в градината си някои ядливи гъби?
Коментари Харесай

Любимите гъби на топготвачите, които може да отгледате в градината си

Планирате ли да отглеждате в градината си някои ядливи гъби? Ако се чудите какви ядливи гъби порастват във вашата градина, тогава сигурно информацията по-долу ще ви от изгода.

Гъбите са чудесно допълнение към доста други храни и ястия. За страдание някои от сортовете гъби са прекомерно сложни за намиране или скъпи за закупуване. Добрата вест е, че можете да ги засадите във вашата градина, тъй че можете просто да ги вземете, когато пожелаете. Това също ще ви помогне да се уверите, че това, което добавяте към вашата храна, е нещо в действителност свежо.

Разбира се, след засаждането на ядливите гъби, упоменати нагоре, ще пристигна време, да ги съберете. Обикновено ще разберете, че те са подготвени да бъдат събрани, откакто булото, което е обвързвано с пънчето и капачката, се повдига. След като го видите, това значи, че вашите гъби са достигнали своя най-благоприятен усет и зрялост.

Когато ги събирате, не ги дърпайте, с цел да не ги повредите. Най-добре е да ги завъртите или да употребявате нож, с цел да скъсате стъблото покрай основата. Също по този начин е хубаво постоянно да обирате гъбите, с цел да порастват непрестанно.

Съветваме ви да засадите единствено гъбите, които ще ядете, с цел да избегнете разхищаването на другите типове гъби, които не желаете. Засадете гъбите в този момент, с цел да изпитате улеснението да ги вземете от градината си, когато ви се прииска.

В галерията горе са няколко защити сорта ядливи гъби, които могат да порастват във вашата градина.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР