Планират и директна връзка с Международната космическа станцияРобот художник ще

...
Планират и директна връзка с Международната космическа станцияРобот художник ще
Коментари Харесай

Руснаци показват робот художник на панаира в Пловдив

Планират и директна връзка с Международната галактическа станция

Робот художник ще бъде една от от атракциите на Международния механически панаир в Пловдив (снимка: Санкт-Петербургски държавен електротехнически университет „ ЛЭТИ ”)

Поредното издание на те хническия панаир в Пловдив стартира в понеделник, 23 септември, а една от атракциите ще бъде р обот художник, наред с директна връзка с Международната галактическа станция, оповестиха уредниците.

Творбите на рисуващата машина не се отличават от тези, които са направени от хора, настояват нейните основатели от Санкт-Петербургския електротехнически университет. Засега картините са единствено в сиво, само че към този момент е създаден прийом за потребление на всички цветове. С помощта на изкуствен интелект ще се получават неповторими изображения, каквито са класическите творби на изкуството.

Глобалният  пазар на робоарт към този момент е реалност и бързо ще се развива, изясняват изобретателите на Artcybe. Според, тях роботизираната живопис може да се употребява от художници, типографи, магазини, музеи и галерии за основаване на висококачествени копия на художествени произведения.
още по тематиката
Artcybe е част от експозицията на Русия, страна сътрудник на ЕСЕН 2019. За първи път по време на ревюто ще бъде осъществена и връзка с Международната галактическа станция. Сеансът ще се състои на 24 септември сред 19 и 19.20 часа.

Посетителите ще имат вълнуващо прекарване – непосредствено другарство с хора, намиращи се на повече от 360 километра над Земята. Това е кулминационната точка в Тържествената вечер на Руската федерация, чието почетно присъединяване се провежда от  Министерството на науката и висшето обучение.

Експозицията показва над 100 новаторски и научни решения, върхови технологии и проучвателен планове от 50 университета, проучвателен институти и иновационни организации в направленията: роботика, микроелектроника, машиностроене, осведомителни технологии, изкуствен интелект, асимилиране на галактическото пространство и други

Основен акцент на Есенния панаир тази година е цифровизацията, като за първи път ще има Седмица на цифровите технологии „ ДиТех ”.  Тя сплотява експозиции  и събития в региона на осведомителните и цифровите технологии, връзките, телематиката, блокчейна, умните здания и градове, логистиката, маркетинга и други браншове.

Една от най-обсъжданите тематики ще бъде за киберпрестъпленията и киберсигурността в бизнеса. На нея е отдадена конференция на 24 септември, където ще се дискутират киберзаплахите, противодействието против тях и правното контролиране във виртуалния свят.

35 събития изпълват съпътстващата стратегия на Международния механически панаир и допълват панорамата на модерната промишленост, показана в изложбите „ Ауто сити Пловдив ”, „ Енеко ”,  „ Инфотех ”, „ Машиностроене ” и „ Стройтех ”. Експозициите на  близо 600 компании от 34 страни са ситуирани в Международен панаир Пловдив.

Те могат да се прегледат всеки ден от 9 до 18 ч., а в събота са отворени  до 14 часа. Билетът коства 7 лв., за възпитаници – 4 лева, а за инвалиди визитата е гратис.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР