Планирахме заедно с Иво да ходим на море в Гърция

...
Планирахме заедно с Иво да ходим на море в Гърция
Коментари Харесай

Трагедията е огромна! Гръмнатият в „Лозен“ Иво са го наричали Смайли заради вечната усмивка

Планирахме дружно с Иво да вървим на море в Гърция в края на месеца. Това описа пред 24-годишният Димитър Неделчев – най-хубавият другар на убития Иво Колев от Лозен. Младежът още не може да повярва, че приятеля му го няма.
„ Прякорът му беше Смайли (усмихнат от британски – б.а). Така и ще го запомня – постоянно ухилен “, споделя Димитър пред „ Телеграф “.
27-годишният Иво беше убит в землището на село Лозен в ранните часове на 4 август. За зверството е задържан 34-годишният Чавдар Бояджиев. Преди да простреля Иво, Чавдар убива 18-годишната ученичка Яна Велинова малко откакто правил секс с нея, твърди следствието.
Мотивът за двойното безчовечие е пари. В обясненията си пред униформените Бояджиев признал, че умъртвил момичето, тъй като му поискало първо 1000 лв., а след това 2000 лв., с цел да пуска нейни клипове в уебсайт за възрастни. Двамата се скарали поради по-високата сума. Бояджиев се вбесил и я удушил, а след това – за по-сигурно, я прострелял.
Екзекуцията била осъществена в автомобила на мъжа, твърди следствието.
По-късно Чавдар признал за стореното на Иво, като му изискал 15 000 лв., с цел да замине да се бие на страната на Русия във войната и по този начин да не може да бъде екстрадиран. Колев обаче му отказал, а Бояджиев прострелял и него – в тил.
„ Предната вечер бяхме тримата дружно – аз, Иво и Чоби (Чавдар, б.а.) “, споделя Неделчев. Говорили си, смели се. „ Нямаше безусловно никакви индикации, че ще стане такова нещо “, твърди Димитър. По думите му Иво и Чавдар движели дружно от към 2 години.
„ Чавдар работеше в огромна компания на „ Цариградско шосе “, беше началник на защитата там. Дори уреди Иво на нещо като експериментален интервал за поддръжка на камерите “, изяснява Димитър. По думите му напоследък Колев си търсил работа, ходил по изявленията. Искал да работи по специалността си – телекомуникации. Бил доста трудолюбив.
„ Работеше и с мен като автомонтьор. Не пиеше, не пушеше и не ходеше по заведения и по тази причина постоянно разполагаше с пари “, споделя приятелят му. Чавдар знаел това доста добре. И постоянно му желал пари назаем. „ Знам, че му дължеше 4000 лв. “, споделя Димитър. Според следствието точно с този заем Чавдар примамил Иво, с цел да му желае още пари след убийството на Яна.
В самопризнанията си Бояджиев обаче твърди, че имал да връща 10 бона на Колев. След като умъртвил момичето, се обадил на Иво, като му обяснил, че желае да се видят, с цел да му върне дълга. Обяснил му, че щял да получи пари от договорка с опиати, които щели да бъдат изхвърлени някъде в полето. Дори самичък си пратил местоположението, където трябвало да се състои мнимата договорка.
Иво отишъл сякаш да си получи парите назад, само че получил самопризнание за убийството на Яна и искане за по-голям заем, а най-после и патрон. Малко по-късно Бояджиев духнал към морето с банковата карта на Иво. Именно на път за морето ченгетата го спипали.
Въоръжен
Според Неделчев Чавдар постоянно ходел въоръжен, само че с нож. „ Постоянно го носеше, закачен на ключовете си “, твърди Димитър. В самопризнанията си пред проверяващите Чавдар твърди, че револверът, с който направил двете убийства, е на бащата на гаджето му, който бил някогашен служител на реда. Според проверяващите обаче револверът е със заличени номера.
Друга дребна детайлност е, че с цел да те назначат за защита, някои компании изискват да притежаваш законно оръжие, а Чавдар не е имал такова. Димитър твърди, че Бояджиев в действителност имал другарка. Първоначално живеели на квартира, само че след това Чавдар прибрал момичето и татко й в дома си в село Лозен.
Освен с тях Бояджиев делял един двор и с майка си и втория й мъж. Бащата на Чавдар починал от дълго време. Разследващите занапред ще ревизират фактически ли Бояджиев се е занимавал с дрога и дали по време на убийствата е бил под въздействието на неразрешени субстанции.
Гардът призна за трето ликвидиране
Пред униформените Чавдар си признал и за друго съзнателно ликвидиране, осъществено предходната година. Става въпрос за 22-годишно момиче, което било удушено по време на секс. Чавдар си признал пред служителите на реда, че го направил съзнателно, само че след това поставил кучешка каишка на натрупа и споделил на проверяващите, че се задушила несъзнателно. Обвиняват го в причиняване на гибел по несъобразителност.
В момента поради този случай тече инспекция в Софийската районна прокуратура. В същото време няма данни Чавдар да е повторил всичките си самопризнания пред арбитър. Преди време отнесъл и санкция за нанасяне на лека телесна щета. Така остава въпросът по какъв начин с висящо произвеждане и с административно наказване е работил като охранител.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР