Пламен Бобоков, който е един от най-богатите бизнесмени в България,

...
Пламен Бобоков, който е един от най-богатите бизнесмени в България,
Коментари Харесай

Бобоков наел американски лобисти да го бранят

Пламен Бобоков, който е един от най-богатите предприемачи в България, е наел американска компания да лобира за ползите на фамилията му във Вашингтон, до момента в който прокурорите в родината му го проверяват по обвинявания в неприятно ръководство и корупция. Това оповестява " Радио Свободна Европа ", отбелязвайки, че съществуват изказвания, че обвиняванията са политически стимулирани, предава " Трибюн ".

Пламен Бобоков, съосновател на основана в София енергийна компания, е наел „ Alexandria Group International “ при започване на месеца, съгласно документи на Закона за регистрация на задгранични сътрудници (FARA), оповестени от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати на 17 юли, оповестява медията. Тя твърди, че „ Alexandria Group “ има мощни връзки с Балканския район.

 „ Радио Свободна Европа “ напомня в резюме историята на случая със задържанията на Бобокови.

Пламен Бобоков и брат му Атанас Бобоков, създатели и притежатели на „ Prista Oil Group “, бяха арестувани по съмнение, че са част от незаконна група, участваща в спекулация с рискови боклуци в България. Заместник-министърът на околната среда Красимир Живков също беше арестуван. Мъжете отхвърлиха изказванията.

Българските прокурори арестуваха Бобоков още веднъж на 9 юли дружно с Пламен Узунов и Илия Милушев, съветници на президента Румен Радев. Прокурорите разгласиха текстови известия сред Бобоков и Узунов, които демонстрираха, че са обсъждали външнополитически въпроси, в това число назначения в посолства. Бобоков е почетен консул на България в Украйна, осведоми РСЕ. Въпреки че Бобоков е освободен, брат му остава в пандиза.

 „ Alexandria Group “ би трябвало да „ реализира контакт с основни членове на двете камари на Конгреса на Съединени американски щати и чиновници на американската администрация от съответните отдели и организации във Вашингтон, българското посолство в Америка и други места в чужбина “. Това е за да бъдат реализирани задачите на Бобоков по отношение на отбрана на неговите права, е изложено в лобистките документи.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР