Плъхове, мишки, зайци и други животни са неделима част от

...
Плъхове, мишки, зайци и други животни са неделима част от
Коментари Харесай

Виртуални лабораторни мишки ще заменят живите им събратя при тестове на лекарства



Плъхове, мишки, зайци и други животни са неделима част от всички клинични проби на нови пробни медикаменти, което не е доста морално и почтено по отношение на тези създания. Сега учени са създали система, която ще пощади нещастните животинки и даже ще направи тестванията на нови медикаменти по-бърз и сигурни, с помощта на виртуални тестови обекти.

В понеделеник организацията NC3R, която цели да понижи присъединяване на животни в медицински проби, даде специфична премия на екип от Оксфордския университет за създаването на копмютърна симулация, която да размени живите тестови обекти.

С помощта на софтуера Vurtual Assay екипът е създал компютърен модел на човешки сърдечни кафези и е провел хиляди симулации, с цел да разбере по какъв начин 62 пробни медикаменти работят на тези кафези. Резултатите са били съпоставени с действителни клинични проби, извършени върху животни. При компютърната симулация бил открит непряк резултат артимия с акуратност 89 %, до момента в който при същите проби със зайци, процентът бил 75.

Откритията на екипа са оповестени в изданието Frontiers in Physiology. Подобни проучвания могат да понижат доста броя на тестови животни, който надвишава 60 000 годишно, а също по този начин да даде по-точни данни, които да доведат до по-добри медикаменти. От сходна обстановка ще завоюват всички.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР