Плъхове гиганти са плъзнали в кв. Съдийски. Нашествие на гризачи

...
Плъхове гиганти са плъзнали в кв. Съдийски. Нашествие на гризачи
Коментари Харесай

Голяма гнусна напаст застигна Пловдив, оставя хората без зимнина и суджуци

Плъхове колоси са плъзнали в кв. " Съдийски ". Нашествие на гризачи с величина на зайци имало по къщите на ул. " Дон ", " Рила " и " Персенк ", сигнализираха жители, представени от Марица.бг. Плъшоците влизали в гаражи и изби и нападали зимнината. Пъхат се в каците със заложено зеле, наяли са домашни луканки и суджуци, ябълки, картофи, дори и праз, изобщо каквото сварят, оплака се Димитър Стоянов от ул. " Дон ".

Човекът изясни, че по къщите всеки самичък се справял с плъховете. Хората залагали клопки и ги " хранели " с отровни примамки. Проблемът се решавал за седмица две, след което се появявало ново потомство плъхове. Отровата обаче била нож с две остриета. Тъй като приличала на бонбони с приятна миризма, била рискова за домашни любимци.

Гадините идват от уличните шахти. Преди години от общината пръскаха с препарати, само че скоро не сме виждали да се вършат сходни обработки, сподели Петрана Пеева. Дератизация против гризачи правим напролет и есента, като последно сме обработвали шахтите през октомври. Ако някъде има проблем, вършим и изключително отнасяне при сигнал, изясни шефът на Оперативна програма „ Дезинфекционна станция” Деспина Гърова. Тя посочи, че Община Пловдив имала ангажимент да поддържа единствено дъждоприемните шахти, които били 15 000 в града. Останалите се поддържали от " ВиК Пловдив " и от ЕВН.

Управителят на " ВиК " Пловдив инж. Спартак Николов съобщи, че постоянно и по график, авансово координиран с Регионалната здравна ревизия, организират дератизация. Тя е няколко пъти в годината. Последната е почнала през октомври, а обработката още не е завършила. Водното сдружение поддържа канализационната мрежа, както и 9723 шахти в Пловдив. Инж. Николов добави, че досега не са получили сигнал от жители за казуса, само че при тъжба, ще се отзоват.

От " ЕВН Топлофикация " показаха, че постоянно поддържат чисти своите камери както в подземната топлопроводна градска мрежа, по този начин и в жилищните абонатни станции.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР