Ръководството на детска градина Елица в Сливен е информирало кмета

...
Ръководството на детска градина Елица в Сливен е информирало кмета
Коментари Харесай

48 деца се натровиха от сандвичи с яйца и сирене в градина в Сливен

Ръководството на детска градина " Елица " в Сливен е уведомило кмета на града Стефан Радев за допустимо хранително натравяне на 48 деца. Те са със стомашни болки и повръщане, оповестиха от общината. Симптомите са се появили при децата последователно след хранене с печен сандвич с яйце и сирене на 8 май.

Храната се подготвя на място в кухнята на детската градина. Засегнатите малчугани са от разнообразни яслени групи, които се посещават от общо 268 деца.

Сезирани са Регионалната здравна ревизия (РЗИ) и Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ). Взети са проби от всички работни плоскости на кухненския блок и от храната, както и натривки от ръцете на личния състав. Резултатите се чакат до вторник, а дотогава кухнята е затворена

Директорът на детското заведение Надя Стоянова ревизира кои родителите ще имат опция да не изпращат децата на градина при започване на идната седмица. Сформира се сборна група за малчуганите, които няма да могат да си останат у дома.

По предписание на Стефан Радев храна за децата от сборната група в " Елица " ще бъде приготвена в друга кухня.

Българска национална телевизия осведоми, че едно от децата е в болница на вливки, само че положението му е устойчиво. Според националната телевизия за наранени и групите с 5-6-годишните деца, като признаци на натравяне се появили първо при тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР