PixabayГубернаторът на щата Луизиана Джон Едуардс обяви извънредно положение поради

...
PixabayГубернаторът на щата Луизиана Джон Едуардс обяви извънредно положение поради
Коментари Харесай

Властите на Луизиана обявиха извънредно положение заради приближаването на бурята Сали

Pixabay

Губернаторът на щата Луизиана Джон Едуардс разгласи изключително състояние заради оформилата се в Атлантическия океан тропическа стихия Сали, съобщи ТАСС.

" Тази стихия може да има доста съществени последици ", предизвести Едуардс, като уточни, че е допустимо Сали да доближи силата на вихър, преди да доближи крайбрежията на Луизиана на следващия ден сутринта.

Сали се появи близо до крайбрежието на щата Флорида. Според Националния център за ураганите на Съединени американски щати скоростта на поривите напразно в бурята доближава 18 м/с и тя се движи на северозапад с 12 км/ч.

Националният център обаче планува, че ветровете в бурята могат да доближат 129 км/ч, а прекосяването й да провокира наводнения по крайбрежието на Мексиканския залив. Преминаването й може също по този начин да наруши работата в нефтодобивните региони на Мексиканския залив, отбелязва Ройтерс.

Преди по-малко от две седмици Луизиана и Тексас бяха наранени от урагана Лаура, чиито ветрове доближиха 240 км/ч и провокираха съществени вреди, отбелязва Ройтерс. Общо Лаура докара до гибелта на 25 души в двата щата, напомня ТАСС.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР