Пицата, вечната класика на света! Тя е във всяко малко

...
Пицата, вечната класика на света! Тя е във всяко малко
Коментари Харесай

Новата пица - класиката среща оригиналността

Пицата, безконечната класика на света! Тя е във всяко малко градче, във всеки мегаполис, в изискани заведения и едвам забележими заведения за хранене.

В менюто на което и да е от тях участват обичайните пица Маргарита, пица Четири сирена, Калцоне, Четири сезона…

Незаменими пици, които все пак могат да се трансформират съгласно локалните артикули и усети. Но у дома нищо не ни стопира да прибавим към обичаните си класики малко автентичност с нотка пикантен пипер, яйце, рукола или друго.

Пицата, с изключение на всичко останало, е и прелестна бяла страница за готвачите - и професионалните, и дилетантите - тъй като могат да я подготвят и сервират по съвсем всевъзможен метод, че даже и подсладена - с шоколад, да вземем за пример. Песто от зеле, бурата, тесто без глутен, веганска пица с кашу… Нищо не е неразрешено!

Единственото наложително изискване, което би трябвало да се съблюдава, е че пицата би трябвало да има основа от тесто. Но тестото не е наложително да бъде от пшенично брашно. За него може да се употребява тесто без глутен, тесто от надробен карфиол или от сладостен картоф. А с цел да стане по-бързо - за какво не и наан (индийски хляб) или тортиля от жито или царевица.

Обмисляйки идната си пица, вижте няколко предписания за пица сред класиката и оригиналността, които ще ви накарат да си оближете пръстите.

 пица хавай

Хавайска пица

Знаете ли, че Хавайската пица в действителност не е Хавайска, а Канадска. Тя е основана в Satellite Restaurant в Онтарио през 1962 година от Сам Панопулос. Ето една нейна актуализирана версия:

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с олио тавата, в която сте решили да вършиме пицата, а по-късно сложете тестото в нея. Натиснете тестото по стените колкото можете. Ще е мъчно поради олиото, само че ще стане. След това покрийте с забрадка тавата и оставете на топло за към 30-ина минути, до момента в който се надигне.

Разстелете соса за пица, а върху него настъргано или начупено сирене моцарела. Колкото желаете и от двете. След това прибавете късчета шунка или бекон и кубчета ананас. Поръсете с прясно настърган пармезан. Печете 25-30 минути до момента в който коричката стане кафява, а сиренето се разтопи. Извадете деликатно, тъй като е горещо, нарежете и сервирайте.

Пица с песто от артишок и бурата

 зелена пица

Пицата с песто от артишок, бурата и рукола е за тези вечери, в които имате потребност от същински вкусна пица, само че също и от салата.

Може да си извършите домашно тесто с песто от босилек, маслини, спанак и артишок, изпечено съвсем до момента в който стане златно и хрупкаво. Веднага откакто пицата се извади от фурната, я покрийте с прясна бурата и елементарни билки и рукола.

Всяко последващо парче от тази пица е вкусно и доста свежо. Пицата може да е със сирене, само че също и веган.

Може постоянно да замените сиренето бурата с моцарела, в случай че не го намирате или не го предпочитате. Но въпреки всичко, пробвайте и с бурата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР