Пицата, една от основните храни в италианската кухня, се превърна

...
Пицата, една от основните храни в италианската кухня, се превърна
Коментари Харесай

Кои са някои от най-популярните видове пица?

Пицата, една от главните храни в италианската кухня, се трансформира в едно от най-разпознаваемите и известни ястия в целия свят.
В основата си пицата се състои от три неща: тесто, сос и гарнитура. Трудно е да се повярва, че това просто ядене може да породи стотици вариации и да докара до огромни облаги в международен мащаб, да не приказваме за големия брой готвачи и производители на пици, които са се специализирали в усъвършенстването на това ядене.
Днес ви представяме четири от най-известните типове пица – тези вкусни пици са и едни от главните в менюто на пицария Лозана. Пицарията предлага пица доставка в Пловдив . Нека разберем повече за тях.
Пица Капричоза
Капричоза е пица, приготвена със сирене моцарела, италианска печена шунка, гъби, артишок и домат. Най-често употребяваните гъби са кремини – бели гъби. Някои разновидности капричоза се подготвят с прошуто (сушена сушена шунка), маринован артишок, зехтин, маслини, листа от босилек и яйце.
Пица Куатро Формаджи
Куатро Формаджи е вариация на италианска пица, гарнирана с композиция от четири типа сирене, както подсказва и името ѝ. Традиционно сирената би трябвало да са моцарела и три други, локални сирена, според от района, като Горгонзола , Фонтина и Пармиджано-Реджано.
По предпочитание пицата може да бъде в допълнение обогатена с добавка на босилек и домат. Комбинацията от сирена придава на пицата необикновен, несравним усет, който е желан от феновете на сиренето по целия свят.
Пица Маргарита
Пица Маргарита е типична неаполитанска пица, приготвена от домати, сирене моцарела, свеж босилек, сол и зехтин. Традиционно се прави с моцарела от краве мляко.
Пица Пеперони
Пица Пеперони е една от най-известните и обичани типичен пици. Нейна съществена нсъставка е пеперони - тип американски колбас, подготвен от сушено свинско и говеждо месо, смесени дружно и подправени с червен пипер или различен чили пипер. Пеперони е особено мек, леко опушен и яркочервен на цвят. Тънката нарязана люта чушка е известна добавка при пица Пеперони.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР