Питайте баба ви дали е пила соево мляко... Най-вероятно не

...
Питайте баба ви дали е пила соево мляко... Най-вероятно не
Коментари Харесай

Питайте баба си защо не е пила соево мляко и от какво разболява „здравословната” напитка!

Питайте баба ви дали е пила соево мляко... Най-вероятно не е и чувала. Както не е чувала и за вегетариански кренвирш. Днес соевото мляко е артикул, много известен, изключително измежду последователите на здравословното хранене. В някои страни продуктът не се отбелязва като мляко. В Китай се назовава течност, а в Германия – просто напитка. Нарастващата известност на соевото мляко изисква да ви представим 9 обстоятелството за вредите, които нанася на здравето.

Ето 9 въздействия, които са изследвани след постоянна консумация на соево мляко и соеви артикули.

Макар да подчертаваме на първо място на соевото мляко, имайте поради, че не трябва да се злоупотребява със соевите артикули – въобще, поучава в. Над 55 в новия си брой, който към този момент е на пазара.

И това е забавно: STOP на лъжите за храните - четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Ако сте избрали да консумирате соево мляко, с цел да се спасите от артикули с ГМО, имайте поради, че 90 на 100 от соята е ГМО.

Соевият протеин дестилат се получава при висока температура, което прави продукта нездравословен за човешкото храносмилане.

Отрицателен резултат върху бъбреците и нервната система има алуминият, който се открива в относително огромни количества в соевите артикули.

 Соята съдържа хемаглутинин – вещество, което подтиква съсирването. Опасността от соевото мляко също идва и от това, че то има високо наличие на токсични изофлавони, които усилват риска от развиване на рак на гърдата. Фитиновата киселина, която също влиза в състава на соята, забавя абсорбцията на такива потребни микроелементи като желязо, магнезий, калций, цинк и мед. Естествените отрови в соята въздействат на равнищата на естрогена. Само 2 чаши соево мляко дневно трансформират равнището на хормоните в тялото. Това няма по какъв начин да не се отрази на здравето на щитовидната жлеза. Производството на значими хормони от щитовидната жлеза се блокира от веществото гойтроген, което участва в соята. На мъжете не се предлага да пият соево мляко, защото фитоестрогените работят като ендокринни разрушители и могат да причинят неплодородие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР