“Пирогов, Национална кардиологична болница, известна сред столичани като Трета градска

...
“Пирогов, Национална кардиологична болница, известна сред столичани като Трета градска
Коментари Харесай

Пирогов”, Трета градска и “Александровска” ще поемат спешния прием на деца

“Пирогов ”, Национална кардиологична болница, известна измежду столичани като Трета градска и “Александровска ” ще поемат незабавния банкет на деца, които се нуждаят от интензивно лекуване и дихателна реанимация.

За това осведомиха от здравното министерство в сряда, откакто стана ясно, че профилираната детска болница в София стопира да приема незабавни интензивни пациенти до 5 януари. За решението изпълняващият сега длъжността шеф на болничното заведение доцент Димитър Калайков осведоми с писмо столичните районни здравна ревизия и здравна каса във вторник. Решението удостовери самият той и пред “24 часа ”.

Директорите на “Пирогов ”, Национална кардиологична болница и “Александровска ”трите лечебни заведения са заявили подготвеност лечебните заведения да поемат детската неотложност на територията на София.

Информиран е и Центърът за незабавна помощ в София, като превозът на деца ще се реализира до лечебните заведения със структури по педиатрия и с нужното равнище на подготвеност, което да подсигурява оказването на качествена и навременна здравна помощ на пациентите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР