Пирин представи своето ново ръководство, съобщиха от клуба. С журналистите разговаряха

...
Пирин представи своето ново ръководство, съобщиха от клуба.
С журналистите разговаряха
Коментари Харесай

Пирин представи новите шефове

Пирин показа своето ново управление, оповестиха от клуба.

" С публицистите разговаряха краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на клуба Петър Занев, Петър Михтарски, който поема поста спортно-технически шеф, Велислав Елезов, който ще извършва длъжността административен съветник и Йордан Грозданов, който се завръща в клуба като отговорник за връзките с обществеността и медии.   

На конференцията стана ясно, че новото управление е съумяло да обезпечи средства за изплащането на две заплати на футболисти и чиновници – за месеците октомври и ноември 2023 година.

Клубният бюджет за брутно заплащане за заплати е усъвършенстван по отношение на актуалните финансови условия. От бюджет, включващ 205 хиляди лв. на месец, клубът ще употребява бюджет, възлизащ на 165 хиляди лева на месец.

На срещата с медиите бе коментирано общото положение, в което е завещан клубът, както и връзките с някогашни и сегашни футболисти.

Относно необятно коментираната тематика в общественото пространство, обвързвана с прекосяването на Марсел Бибишков в италианския гранд Ювентус, осъществено при предходното управление, стана ясно, че клубът няма да получи финансови средства от отплата за образуване и развиване по разпоредбите на ФИФА, защото на младия футболист не е препоръчан контракт по формалния ред.

Не са показани и документи за изплатени награди, които играчът е получил по време на своя престой в представителния тим. Твърдението бе предпазено с документ от ФИФА, който бе показан на представителите на медиите от новия административен съветник Велислав Елезов.

По отношение на тематиката с младия гений Васил Христов, който разтрогна контракта си с клуба, поради неизплатени заплати, стана ясно, че играчът не е получавал трудово заплащане от месец юни 2023 година досега на разтрогването. В резултат на това е провокирана инспекция от инспекцията по труда, която установи десетки нарушавания, измежду които е изборно заплащане на заплати на футболисти и чиновници. Твърденията бяха подкрепени със съответните документи.      

Не на последно място бяха разкрити злоупотреби с клубни финансови средства, измежду които такива със средства за прилагане на горива, фактури и други заплащания.

На конференцията стана ясно, че към днешна дата най-вече средства клубът дължи към Национална агенция за приходите. В момента тече одит, който ще разкрие спомагателни детайлности към финансовото положение на ОФК Пирин.  

В сегашния миг управлението е в договаряния с евентуален нов вложител. Краткосрочните цели са свързани със запазването на сегашния състав на представителния тим и възможното му укрепване, с цел да бъде той конкурентен в борбата за оставане в Първа лига ", написаха на формалния уебсайт на клуба.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР