Пино Ноар е сред най-добрите сортове грозде за производство на

...
Пино Ноар е сред най-добрите сортове грозде за производство на
Коментари Харесай

Днес отбелязваме Световния ден на Пино Ноар

Пино Ноар е измежду най-хубавите сортове грозде за произвеждане на вино, а през днешния ден може да се почерпите с една чаша от този първокласен алкохол, тъй като съгласно календара 18 август е Световният ден на Пино Ноар.

С наситения си червен цвят и компактен усет това вино ще се хареса на всеки. В множеството случаи се сервира на публични събития зарaди кадифения си и грациозен усет.

Всеки тип вино заслужава собствен празник, тъй като в предишното виното е считано за напитка на боговете. В това число се включва и Пино Ноар.

Името му идва от тъмния цвят и зрънцата грозде с форма на конус.

Този вид грозде вирее при по-хладен климат и по тази причина може да се откри най-вече в района Бургундия, Франция и щата Орегон, Съединени американски щати. За този вид грозде са нужни по-големи грижи, с цел да стане на вино и по тази причина цената му е по-висока.

Кожата на гроздовите зърна е доста тънка и по тази причина е нужна специфична обработка, която да не ги повреди и в това време да не форсира процеса на стареенето им.

Отделните бутилки Пино Ноар също се разграничават според от района, в който са създадени. Но която и да изберете, няма да извършите неточност. Затова не се колебайте, а се насладете на деня с чаша от това неповторимо вино.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР