Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас спечели днешната квалификация за неделната

...
Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас спечели днешната квалификация за неделната
Коментари Харесай

Ботас изненада Хамилтън и Фетел и спечели квалификацията в Абу Даби

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас завоюва днешната подготовка за неделната Гран При на Абу Даби. Финландецът шокира съотборника си и сграбчи полпозишъна под носа на звездата и първенец за 2017 година Люис Хамилтън. Валтери остави единствения съперник на тима на Мерцедес на пистата " Марина бей " Себастиан Фетел от Ферари на трето място.

Фетел нямаше по какъв начин да навакса изоставането на болида на Скудерия от летящите през днешния ден „ Сребърни стрели " и макар всичките си старания изостана с половин секунда в последната си бърза обиколка от водача Ботас. Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо се вклини сред двете коли на Ферари и съумя да измъкне четвърта стартова позиция от Кими Райконен.

Финландецът ще би трябвало да започва от пето място и ще му е доста мъчно да се пребори за място на подиума в Абу Даби. Макс Верстапен претърпя отчаяние тази подготовка и продължи със слабото си показване от началото на уикенда за последната Гран При от сезона. Верстапен остана едвам шести с закъснение на повече от секунда спрямо времето на водача Ботас.

Седми се класира немският водач на Рено Нико Хюлкенберг. Осми остана Серхио Перес от отбора на Форс Индия, следван на девето място от съотборника си в индийския отбор Естебан Окон. Топ 10 в последната подготовка в кариерата си добави бразилският водач на Уилямс Фелипе Маса.

Компания на опитния Фелипе в последния му старт на следващия ден ще му прави започващият зад него от 11-а позиция негов някогашен съотборник Фернандо Алонсо. Испанският водач на Макларън също прави финален старт, само че не в кариерата си, а с мотор на Хонда зад тила си. Новата турбо епоха за японския производител се трансформира в цялостно крушение и пристигна време за разлъка с в миналото славния английски тим.

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАН ПРИ НА АБУ ДАБИ ОТ:

Петък (24 ноември)

11:00- 12:30 часа - Първа свободна подготовка

15:00 - 16:30 часа - Втора свободна подготовка

Събота (25 ноември)

12:00 - 13:00 часа - Трета свободна подготовка

15:00 - 16:00 часа - Квалификация

Неделя (26 ноември)

15:00 часа - Състезание

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР