Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо постави отбора си United Autorsports

...
Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо постави отбора си United Autorsports
Коментари Харесай

Алонсо остана извън топ 10 в квалификацията за 24 часа на Дайтона

Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо сложи тима си United Autorsports на 13-ата стартова позиция за " 24-те часа на Дайтона ", които стартират в събота. Двукратният първенец във Формула 1 записа обиколка със секунда по-слаба от тази на спечелилият полпозишън Ренгер ван дер Занд. Испанецът не се тормози, че ще започва отвън топ 10, тъй като по негови думи " ще има разполагаем 24 часа, в които да навакса ".
.@alo_oficial: " La de #Daytona24, la clasificación menos importante de mi vida " https://t.co/6TO9uxATux#Rolex24 #Rolex24Hours @Rolex24Hours @UnitedAutosport pic.twitter.com/xYoPdXCPXG
— Motorsport España (@es_Motorsport) January 26, 2018
Сезон 2017 евентуално приготви добре Фернандо Алонсо за надпреварата " 24 часа на Дайтона ". Стартът му в Инди 500 – единственият кръг от Индикар, в който взе присъединяване, му сподели по какъв начин да работи с изцяло друг автомобил и сходен тим. Сезонът му във Формула 1 го научи по какъв начин да изстиска всико, което може от колата си, макар че тя не е на нужното равнище.

" Доволен съм от обиколките. Все още ни е нужна повече скорост, само че в общ проект мисля, че свършихме добра работа ", разкри Алонсо. " Все още се учим. Първите няколко часа от надпреварата евентуално ще са най-трудни и по-късно ще ставаме по-уверени и, уповавам се, по-конкурентни ".

Тимът на различен водач от Формула 1 – Ланс Строл с Джеки Чан Рейсинг ще започва шести, само че позицията на старта завоюва съотборника на Ланс – Робин Фружин. " Трафикът, карането през нощта, всички тези провокации са много сложни, само че към този момент усещам, че съм крачка напред ", коментритира Строл, за който това е второ присъединяване в 24-часовото тестване със спортни коли.

.@alo_oficial is entering his first endurance event in the United States this weekend. #Daytona24 https://t.co/xjHxYnIpg4
— Sportstar (@sportstarweb) January 26, 2018
От на следващия ден Алонсо ще дели автомобила си с още двама души – тест водачът на Макларън Ландо Норис и Фил Хенсън, който през вчерашния ден сутринта леко удари машината им. По разпоредбите на шампионата, откакто Алонсо е записал времето в квалификацията, той ще бъде и първият водач от отбора, който ще започва. Опитът от това съревнование евентуално ще се окаже решителен по отношение на желанието на Алосно да се подреди тази година и на старта на " 24-те часа на Льо Ман ". За именитите серии той към този момент организира тест с Тойота в края на 2017-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР