Пилотът на Ферари Карлос Сайнц обясни защо не се наслаждава

...
Пилотът на Ферари Карлос Сайнц обясни защо не се наслаждава
Коментари Харесай

Ето защо Сайнц не се наслаждава на битките си с Алонсо през 2023 година

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц изясни за какво не се любува на дуелите си със сънародника си Фернандо Алонсо от началото на сезон 2023 във Формула 1.

Двамата испанци към този момент няколко пъти водиха директни борби за позиции от началото на годината и във всяка една от тях успеха бе за двукратния международен първенец. Последният път, в който това се случи беше в Маями предходната седмица.

В Южна Флорида Сайнц остана близо до Алонсо в първия стинт на надпреварата, когато двамата бяха с гумите медиум. С хард обаче темпото на водача на Астън Мартин се оказа непостижимо за неговия по-млад съотечественик и в последна сметка на финала разликата сред двамата бе 16.2 секунди. От тях обаче би трябвало да се извадят 5 секунди, защото водачът на Ферари получи наказване с тази стойност, което бе прибавено към неговото време след финала. Причината за глобата на испанеца бе превишаването на скоростта в бокса. 

В своето посещение в подкаска F1 Nations Сайнц приказва за съревнование в Маями и борбата му с Алонсо освен във Флорида, само че и от началото на сезона като цяло. Пилотът на Ферари съобщи, че не се любува доста на тези дуели, защото в тях той по-скоро гледа в огледалата си и се отбранява, а не нападна.
 Сайнц: Алонсо е по-близо до успеха от мен Сайнц: Алонсо е по-близо до успеха от мен
„ Не мисля, че можем да сме благополучен, изключително на фона на обстоятелството, че в първия стинт бяхме в битката за подиума. Ние се опитахме да пресечем Фернандо, темпото ни с медиум беше в действителност положително. Бяхме на път за подиума и по-късно с хард внезапно потънахме. Трябваше да мина през малко трафик и събрах отпадъци с гумите. След това темпото изчезна и се върнахме в действителността, а тя е, че в този момент не сме задоволително бързи в надпреварите. Изглежда имаме проблеми в дългите серии с твърдите гуми, страдаме повече от другите “, съобщи Сайнц.

„ Мисля, че всички имаха проблеми с медиум, само че от всички ние изпитвахме най-малки усложнения с тях, тъй като през целия стинт натисках Фернандо. Всъщност тъкмо щях да ги нападам когато ме извикаха в бокса. Усещах, че имам положително движение с тези гуми “, добави още испанецът.

„ Не, не се любувам на борбите с Фернандо, тъй като в тях повече си виждам в огледалата. Вярно е, че ние сме по-силни в квалификациите от тях, след което те са по-бързи в надпреварите. Фернандо и Астън са доста мощна композиция в конкуренциите. Те работят доста добре с гумите и доста постоянно се пазя против него “, сподели Сайнц, говорейки съответно за дуелите си с Алонсо от началото на годината.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР