Пилинг на скалпа и неприятен сърбеж са основните симптоми на

...
Пилинг на скалпа и неприятен сърбеж са основните симптоми на
Коментари Харесай

Как да се преборим с честата поява на пърхота

Пилинг на скалпа и противен сърбеж са главните признаци на себорея. Преди наричахме това заболяване пърхот. Ексфолиращите люспи на кожата на раменете, както и общо утежняване на положението на скалпа, могат съществено да скапват настроението на всеки.

Нека да разберем за какво се появява пърхотът и задоволително ли е да се отървете от шампоана за пърхот един път вечно.

Най-честата причина за пърхота е повишение на интензивността на гъбата Malassezia furfur върху скалпа. Активният напредък на гъбичките подтиква редица фактори, неподходящи за човешкото тяло.

Събрахме няколко потребни съвета, които да ви оказват помощ да се справите с пърхота.

 1. Сменете храната си. Ние сме това, което ядем. Една елементарна и добре известна истина. Затова предлагаме да започнете пътя към красивата коса с диета. Опитайте се да ядете повече пресни сезонни плодове и зеленчуци, млечни и ферментирали млечни артикули. Пийте доста вода.

2. Шампоан срещу пърхот. Намерете ефикасен шампоан срещу пърхот. Той би трябвало да бъде основан на билкова запарка и дестилат от дъб, който оказва помощ за битка с пърхота и появяването му още веднъж. Препоръчително е да употребявате шампоани срещу пърхот през средата на сезона, когато е най-вероятно той да се появи.

3. Грижете се за косата си деликатно. Избягвайте потреблението на железни или остри зъбни гребени, защото те могат да увредят скалпа. Опитайте се да измиете косата си с топла вода вместо с гореща. Не прекалявайте с боядисването, къдренето на косата, както и със сушенето с парещ сешоар.
 С елементарна вода за уста може да се избавите от пърхота С елементарна вода за уста може да се избавите от пърхота
Повечето от нас употребяват вода за уста след измиване на зъбите. Това е чудесно антисептично и противогъбично средство, което почиства д...

4. Внимавайте с персоналната хигиена.Тъй като пърхотът е развиване на гъбички, то преди всичко е належащо да се ограничи разпространяването му. За да извършите това, целесъобразно е понякога да дезинфекцирате нещата в контакт с косата: гребени, спално долни дрехи, кърпи и шапки.

5. Укрепвайте имунната си система! Както към този момент казахме, отслабналият имунитет е една от аргументите за появяването на пърхот, защото тялото няма задоволително сили за битка с гъбичките по скалпа. Занимавайте се с предварителна защита на сезонните инфекции, лекувайте огнища на хронични болести, обръщайте внимание на спорта. Също по този начин си коства да се откажете от неприятните привички, като се опитате да избегнете напрежението и психоемоционалния стрес колкото е допустимо повече.

Пърхотът е неприятно събитие, от което никой не е ваксиниран. Нашите препоръки ще ви оказват помощ да запазите хубостта на косата си и ще създадат грижата за косата ви лесна и приятна!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР