Пилешкото месо е с много по-малко калории в сравнение със

...
Пилешкото месо е с много по-малко калории в сравнение със
Коментари Харесай

Идеи за бърз обяд с пилешко

Пилешкото месо е с доста по-малко калории в съпоставяне със свинското и като се изключи че е доста вкусно, е и елементарно и бързо за подготвяне. А това в нашето забързано всекидневие е от извънредно значение. В случая Ви предлагаме 3 изпитани предписания за бърз обяд с пилешко месо:

Диетични пилешки пържоли

Необходими артикули: 3 бр. пилешко филе, 2 глави кромид лук, 250 г гъби, сол и черен пипер на усет, 3 с. л. соев сос, 2 домата.

Начин на подготвяне: Пилешкото филе се разрязва на 2 елементи, тъй че да се получат тънки пържоли, които се подправят със сол и черен пипер. Пекат се в тиган с тефлоново покритие до придобиването на златист цвят.

Не е нужно да слагате лой, само че би трябвало постоянно да помествате пържолите, с цел да не загорят. След като са подготвени, ги полейте със соев сос.

След всяка порция пържоли слагайте нарязаните на ивички лук и гъби и откакто са подготвени още веднъж пилешки пържоли. Поднесете ги дружно със запечените зеленчуци и с нарязан на резени домат.

Пържени пилешки крилца

 Пилешки Крилца

Необходими артикули: 10 пилешки крилца, 2 с.л. мед, 2 скилидки чесън, 75 мл соев сос, няколко стръка копър, лой за пържене.

Начин на подготвяне: В купа се смесват пресованият чесън, соевият сос, медът и ситно нарязаният копър. Крилцата се измиват и в случай че е належащо се разделят на две.

Подсушават се и се изпържат до златисто от двете страни в мазнината. Веднага откакто са подготвени се потапят в соевият сос и останалите подправки и са подготвени за сервиране дружно със салата по желание или различен тип гарнитура.

Пилешки хапки със сусам

Необходими артикули: 4 бр. пилешко филе, 3 яйца, 5 с. л. брашно, 150 г сусамово семе, лой за пържене, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Пилешкото филе се измива, нарязва се на хапки и се оставя да се отцеди добре. Ако е належащо се подсушава с кухненска хартия.

Подправя се със сол и черен пипер на усет. Всяка хапка се овалва поредно в брашно, потапя се в разрушените яйца и по-късно в сусамовото семе и се пуска да се пържи до златисто в авансово загрятата лой.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР