Пилешката супа е любима на малки и големи, но освен

...
Пилешката супа е любима на малки и големи, но освен
Коментари Харесай

Как се прави наистина здравословна пилешка супа

Пилешката чорба е обичана на дребни и огромни, само че с изключение на всичко е и доста здравословна. Доказано е, че тя укрепва имунитета и връща силите ни по време на вирусни болести.

Достатъчно богата е на скъпи за организма ни скотски протеини, като в същото време не е и по никакъв начин калорична. Истинска кулинарна находка!

За страдание, в наше време в действителност здравословна пилешка чорба може да бъде приготвена единствено от домашно отглеждани пилета и кокошки.

Много постоянно пилешкото месо е цялостно с всевъзможни химикали, антибиотици и хормони. Дори и да закупувате такива пилета, на които има надпис, че са домашно отглеждани или даже са БИО артикул, няма цялостна гаранция, че месото е в действителност качествено.

Все отново има няколко метода на обработка на пилешкото месо, които способстват изхвърлянето от него на всичко токсично. Ето по какъв начин можете да се погрижите обичаната ви пилешка чорба да е и здравословна.

Никога не варете пилето дружно с кожата или вътрешностите му, тъй като точно в тях се намират най-токсичните субстанции, от които се пробвате да се отървете.

Пилето за супата би трябвало да бъде разграничено на части и авансово накиснато в газирана вода за към 2 часа. Освен пречистващо от химикалите деяние, този разтвор ще направи и пилешкото месо по-сочно и апетитно.

 миенето на пилето прави пилешката чорба здравословна

В случай, че не разполагате с газирана вода, можете да пробвате да си извършите и марината за пилето от 2 с.л. лимонен сок и 2 с. л. сол, които се разтварят в 1 л вода.

Спазвайки тези пропорции елементарно ще изчислите и по какъв начин да си приготвите разтвор от 2 или 3 л. Важно е след престояването на пилешкото месо за няколко часа в него хубаво да го изплакнете, както и да внимавате с прибавянето на сол при последвалата топлинна обработка.

Когато не разполагате с никаква опция да оставите пилешкото месо авансово накиснато, то най-малко го измийте доста усърдно под течаща студена вода.

Отдавна е отминало времето, когато от закупените в магазина пилета приготвяхме ароматни и питателни пилешки бульони. Тъй като не знаете с какви химикали е обработвано пилешкото месо, наложително изхвърлете най-малко първата вода, в която сте го оставили да се вари.

След като сте се погрижили по този метод с обработката на пилешкото месо, то можете да го приготвите по обичаната си рецепта или пък да импровизирате с нови хрумвания, само че несъмнено по-спокойни за личното ви здраве и това на фамилията ви.

А в тази публикация можете да видите кои елементи от пилето не трябва да се употребяват.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР