Пикникът е едно от най-добрите решения за почивните дни. Въздухът

...
Пикникът е едно от най-добрите решения за почивните дни. Въздухът
Коментари Харесай

Ето какво може да сготвите набързо за пикник

Пикникът е едно от най-хубавите решения за почивните дни. Въздухът в природата е пресен и прелестен, без значение в кой сезон решите да му се насладите. Ако не сте измежду хората, които обичат дългите походи с раница на гърба, най-добре заложете на лекия и прелестен пикник измежду природата. Най-важните неща, които са ви нужни за него, са ядене, пийване, смях и положително въодушевление.

Освен обяд пикникът е и метод за освобождение на насъбраното напрежение. Чрез него се допиране до природата с минимални старания. Освен това ни дава опция да поддържаме връзка доброволно. Така че не чакайте повече – определете деня, поканете приятелите си и съставете лист с всичко належащо.

На първо място, изберете местоположението, на която ще се организира вашия пикник. Това може да е бряг на река, полянка или подслон. За да се насладите на цялостното успокоение, най-добре бъдете по-далеч от основния път, само че въпреки всичко задоволително покрай пътя, с цел да не мъкнете кошниците с километри.

Най-важният миг в пикника е храната. Трябва да решите дали ще я приготвяте авансово или на място. И двата разновидността си имат своите плюсове.

Ако решите да приготвите храната авансово, то може да заложите на нещо по-засукано. Но какво по-вкусно от преди малко изпечени месо и зеленчуци.

Най-добрият вид е да приготвите авансово част от храната, да вземем за пример салатите, и единствено да ги овкусите преди сервиране. Шишчетата от месо и зеленчуци също може да нанижете от вкъщи. Пържолите също ги начукайте и мариновайте вкъщи, само че ги изпечете на място. Ако заложите на риба, то наложително я сложете в хладилна чанта.

Разбира се, барбекюто не значи единствено месно меню. Цели пиперки, гъби и други зеленчуци, изпечени на огъня, също стават извънредно вкусни. В жарта пък може да заровите едри картофи, които също да се изпекат.

За десерт на пикника най-добре подхождат плодове. Добре е всички артикули да се носят в добре затворени кутии за предпазване, с цел да не се скапват продуктите и с цел да не привлекат разнообразни животинки.

За да приготвите вкусната храна, то са ви нужни и няколко съоръжения. Освен барбекю ще са ви нужни още дървени въглища, кибрит и алкохол за разпалване, ръкавици и щипки. Може да ги намерите в магазините за еднократна приложимост.

Друг вид е да стъкмите същински огън. За задачата обаче са ви нужни подобаващи дърва, разпалки и камъни, с цел да изградите огнището. За печенето пък ще ви би трябвало единствено една скара. Този вид обаче е непрепоръчителен заради възходящия брой на пожарите в горите, породени от немарливост.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР