Пиенето на вода с лимон се препоръчва от най-различни специалисти

...
Пиенето на вода с лимон се препоръчва от най-различни специалисти
Коментари Харесай

Лекар съветва: Пийте вода със сол, резултатите са невероятни

Пиенето на вода с лимон се предлага от най-различни експерти като потребно за здравето ни. Според съветския доктор доктор Лидия Сопрун би трябвало да пиете леко подсолена вода.

Причината е, с цел да компенсирате загубата на микроелементи, които се отделят от тялото с потта.

Обикновено дневната норма е 2,5 литра (включително и водата, съдържаща се в храната). Но при горещо време размерът на изпитата вода дневно може да се усили до 4 литра или повече и това количество няма да се смята за патология.

Същевременно доктор Сопрун споделя, че огромното количество изпита чиста вода способства за интензивното премахване на соли и микроелементи от тялото - по тази причина от време на време тя би трябвало да се пие с малко сол.

„ Загубата на соли и микроелементи, отделяни от тялото посредством потта, би трябвало да се компенсира посредством потреблението на леко осолена или минерална вода “, споделя доктор Сопрун.

Лекарят акцентира, че оптималното количество вода, което човек е целесъобразно да пие дневно, би трябвало да се пресметна на първо място въз основа на неговите потребности и съществуването на болести. 

„ При хипертония или исхемична болест на сърцето е належащо да се ограничи използването на сол “, припомня медикът, представен от Zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР