Пиенето на вода от пластмасови бутилки може с течение на

...
Пиенето на вода от пластмасови бутилки може с течение на
Коментари Харесай

Бутилираната вода причинява рак

Пиенето на вода от пластмасови бутилки може с течение на времето да нанесе сериозна щета на здравето, настояват немски специалисти. За тази заплаха сигнализират и от асоциация „ Активни консуматори “.

Дамите постоянно обичат да се заредят бутилка с вода преди малко или по-дълго пътешестване. Тази процедура обаче се оказва извънредно рискова, защото топлината в транспортното средство реагира с химикали в пластмасата на бутилките, които отделят диоксини във водата.

Диоксините са отрови, които все по-често се намират в пробите от биопсичен материал от рак на гърдата.

 Пластмасови Бутилки

Бутилките от пластмаса могат тотално да объркат действието и на половите хормони. Авторитетни изследванията сочат, че храната и напитките, съхранявани в тази пластмаса, съдържат огромни количества от синтетично химично вещество Бисфенол А, което пречи на хормоналната система.

Опасността сами да навредим на здравето си е още по-голяма, в случай че използваме наново пластмасовите бутилки. Загряването на пластмасовите съдове пък се оказва най-противопоказно.

Професор Уилям Шотик от университета в Хайдерберг разкрил в питейната вода, съхранявана в пластмасови бутилки, и съставката антимон (Sb). Химическото вещество в повишени количества оказва извънредно рисково отрицателно въздействие върху целия човешки организъм.

 Пиене на вода

Количеството антимон във водата, която се съхранява в стъклени бутилки, е 30 пъти по-малко спрямо пластмасовите. Антимонът се употребява в производството на пластмаса, от която се вършат бутилките за вода.

С времето той последователно се “отмива ” и попада във водата. В дребни количества това вещество може да провокира гадене и меланхолия.

Специалистите горещо предлагат използването на сокове и вода от стъклени бутилки и специфичните хартиени опаковки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР