Пиелонефритът е възпалително заболяване на бъбреците. Според медиците, основната причина

...
Пиелонефритът е възпалително заболяване на бъбреците. Според медиците, основната причина
Коментари Харесай

Това са симптомите на страшно бъбречно заболяване

Пиелонефритът е възпалително заболяване на бъбреците. Според медиците, главната причина за неговото пораждане и развиване са разнообразни бактерии, които си отглеждаме в тялото, написа zdrave.to. А точно: стафилококус ауреус, ешерихия коли, кандида, протея.

Проникването на патогена в пикочната система в съвсем 100% от случаите ще аргументи заболяване, в случай че то съответствува с съществуването на един от тези фактори у пациента: нередовно и ненапълно приключване на урината; незадоволително кръвоснабдяване на бъбреците; понижена функционалност на имунната система; неспазване на разпоредбите за персонална хигиена; хронични болести на тазовите органи (уролитиаза, инфектиране на простатната жлеза (простатит) при мъжете, аденом на простатата, разнообразни туморни формирания в пикочно-половата система, диабет от двата типа, с увреждане на бъбреците).

Попадайки в пикочните пътища, бактерията стартира да се изкачва по уретерите и стига до бъбреците, като преди този момент е “посетила” и пикочния мехур. Освен това, един път попаднали в подобаваща среда, бактериите стартират да се развъждат, което води до развиването на инфекциозен развой в тялото.

Най-застрашени от сходни инфекции са: деца от раждането до 7 години. Причината за това е особеността на структурата на органите, ситуирани в дребния таз.

Застрашени са също по този начин мъже над 55 години с аденом на простатата; съвсем всички дами, защото техните външни полови органи са завършени по подобен метод, че уретрата е необятна и къса, а тазовата област е “любимо място” за бактерии, за които няма да е мъчно да обхванат в пикочните пътища и оттова те ще стигнат до бъбреците; бременните дами (плодът може да притиска уретрите, като по този метод затруднява приключването на урина през тях от бъбреците).

Симптоми

Всяка от формите на тази патология има свои лични признаци.

Острият пиелонефрит се характеризира с такива прояви като:

• нараснала телесна температура;

• чести визити на тоалетната по дребна нужда;

• гадене;

• повръщане;

• прекомерно изпотяване;

• болежка в гърба;

• от време на време жадност.

Ако пиелонефритът протича в хронична форма, тогава всички негови признаци и други прояви няма да се изявят толкоз мощно, колкото при острото положение. Пиелонефритът постоянно може да бъде комплициран с елементарна простуда.

Хроничният пиелонефрит се характеризира със следните прояви:

• повишение на температурата;

• мускулна слабост;

• главоболие;

• спазми.

В допълнение към тези прояви може да има и следното: по-често уриниране; необикновена миризма на урината; тъпа болежка в долната част на гърба; чувство за сухота в устата; отичане на долните крака.

Тези признаци не всеки път са непрекъснати и постоянно болният не им отдава нужното значение. Това може да продължи от няколко дни, до години, а в това време възпалителният развой последователно ще се популяризира в целия бъбрек и по-нататък в околните органи и тъкани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР