Peugeot използва моделното обозначение 408 от 2010 г. в Китай,

...
Peugeot използва моделното обозначение 408 от 2010 г. в Китай,
Коментари Харесай

Динамичен фастбек на кокили: Запознайте се с новото Peugeot 408

Peugeot употребява моделното означение " 408 " от 2010 година в Китай, като то се отнася за седан версия на хечбека 308. Този модел получи цялостна актуализация тази година, само че това не е автомобилът, който ви демонстрираме в този момент. Може да звучи малко объркващо, само че със същия моделен номер, " Лъвчетата " показаха през днешния ден в Европа един напълно друг модел. Официално категоризиран като фастбек, 408, предопределен главно за Стария континент, има нетрадиционен тип, сходен на този на Citroën C5 X.
`Динамичен

Автомобилът е основан на най-новата платформата EMP2 на Stellantis, споделена с световния хечбек и комби 308, само че Peugeot твърди, че това е по-сложен артикул, позициониран „ в горната част на C-сегмента “. Независимо какво мислите за дизайна, би трябвало да отдадем заслугата на френския авто производител, че се осмелява да мисли " отвън кутията ". Новият 408 е като комби, само че повдигнато на крик с наклонена линия в задната част на покрива. Като цяло това е свръхнетрадиционна каросерия с повече линии и извивки, в сравнение с можем да преброим.
`Динамичен

С дължина от 4 687 милиметра, новият модел, носещ логото на лъва, е малко по-дълъг от комбито 308 SW. Той е необятен 1 859 мм и висок 1 478 мм. Разполага с обилно междуосие, което се простира на 2 787 мм. Пропорциите на новото 408 са съвсем същите като тези на 308 комби, само че външният тип е напълно друг. Колелата могат да бъдат големи, като в по-високите равнища на съоръжение стигат до 20-цола.
`Динамичен

При сложени задни седалки, багажникът може да погълне 536 литра или до 1 611 литра след сгъването им (за версията задвижвана само от мотор с вътрешно горене). Поради по-елегантния си профил, новото 408 не може да се съпостави с практичността, предлагана от 308, тъй че в името на външния тип ще се наложи да пожертвате част от потенциала на багажното поделение.
`Динамичен

Няма доста какво да се каже за авангардния интериор, защото той значително е пренесен от 308. Това не е безусловно неприятно, защото салона наподобява като че ли е взета от идея и/или първокласен автомобил. Той получава чифт 10-инчови екрани и типично дребния волан за Peugeot. Изисканата Focal звукова система с 10 високоговорителя (включително субуфер) е разработвана в продължение на три години особено за 408.
`Динамичен

Peugeot в началото ще продава новия 408 с избор сред два plug-in хибридни задвижващи елемента. И двете версии са с предно задвижване и с осемстепенна автоматизирана трансмисия и електрически мотор, произвеждащ 109 конски сили. Това, което ги отличава, е 1.6-литровият бензинов мотор с турбокомпресор, който има разновидности с друга мощ - 150 и 180 к.с.
`Динамичен

по този начин със систематична мощ на мотора с вътрешно горене и електромотора, по-малкият PHEV обезпечава 180 к.с. (133 kW) и 360 нютон метра въртящ миг. По-мощният вид усилва мощността до 225 коня (165 kW), като в същото време резервира същото количество въртящ миг.
`Динамичен

Като опция, има вид от начално равнище на съоръжение, който разполага с по-малък трицилиндров 1.2-литров бензинов мотор, предлагащ 130 к.с. (96 kW) и 230 Нм въртящ миг. Той също изпраща своята мощ към предните колела посредством осемстепенна автоматизирана скоростна кутия. Peugeot не възнамерява да предлага дизел, само че се чака чисто електрически дериват.
`Динамичен

Предвижда се автомобилът да излезе на пазара при започване на 2023 година, откакто сглобяването ще стартира във Франция в завода в Мюлуз. Peugeot има намерение да продава колата и в Китай, като локализира производството в завода в Ченгду. Там моделът ще се продава под името 408Х. 408 напълно на ток е плануван да се появи няколко месеца след първичните версии с ДВГ и PHEV.
`Динамичен

Що се отнася до това дали този модел е бил нужен, защото Peugeot към този момент има 308 SW и 3008, единствено данните за продажбите ще могат да отговорят на това. Но несъмнено " на първо четене ", колата наподобява друго, нетрадиционно, авангардно и като цяло - доста добре.
`Динамичен

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР