Петьо Петров, известен като Пепи Еврото въвлече в сериозни неприятности

...
Петьо Петров, известен като Пепи Еврото въвлече в сериозни неприятности
Коментари Харесай

Пепи Еврото въвлече в неприятности прокурора от Гоце Делчев Константин Сулев, грози го обвинителен акт за длъжностно престъпление  

Петьо Петров, прочут като Пепи Еврото въвлече в съществени неприятности прокурора от Гоце Делчев Константин Сулев, упрекнат в длъжностно закононарушение, тъй като не е направил никакви други дейности по следствието против Петров, с изключение на да се самосезира по изявления в един уебсайт, да го притегли като обвинен, като постанови 72-часов арест и да го разгласи за търсене. До две седмици ще стане ясно дали ще бъде импортиран в съда обвинителен акт против Константин Сулев от СРП, който е бил един от наблюдаващите по делото против Петров.

Градският прокурор на София Илиана Кирилова е поискала някогашната шефка на Софийска районна прокуратура Невена Зартова да бъде дисциплинарно осъдена поради следствието, обвързвано с Пепи Еврото. Предложението за Зартова е импортирано при започване на февруари като то ще бъде разисквано от Прокурорската гилдия на съвещанието ѝ в сряда.

По информация на „ Лекс “ нарушаванията, които е направила Зартова, са свързани с досъдебното произвеждане, формирано против Петьо Петров и посочения за негов непосредствен Кристиян Христов през лятото на предходната година в СРП. Става дума за оказване на въздействие по хода на дейностите на следствието и образуването на въпросното произвеждане, за това, че Зартова е водела очевидци, намесвала се е директно в работата по въпросното дело, което като административен началник не може да прави. Целта била следствието на върви в избрана посока – да бъдат привлечени като обвинени лица, за които няма доказателства за осъществени закононарушения.

В края на май м. година СРП повдигна две обвинявания на Петров – за насила и потребление на специфични средства за събиране на информация. Тогава от прокуратурата оповестиха, че следствието против него е почнало след самосезиране от медиите за това, че от 2018 година до 29 май 2023 година разнообразни лица са били принуждавани да създадат нещо срещу волята си, като са били заплашвани, както и за това, че е употребявано особено техническо средство, предопределено за мълчешком събиране на информация.

Това се случи, откакто излезе изявление с някогашната брачна половинка на Петров – Любена Павлова за това какво се е случвало в ресторанта „ Осемте джуджета “.

Също тогава посоченият за негов непосредствен Кристиян Христов беше арестуван тъкмо преди да даде конференция, на която да опровергае Павлова (виж повече тук).

През август СГП отменила постановлението на СРП, с което Петров беше упрекнат за насила. Дело беше конфискувано от СГП, която е отменила като незаконосъобразно постановлението за привличането на Петров като обвинен за насила заради неналичието на каквито и да е доказателства за осъществено закононарушение, без даже да има разпит на потърпевш от принудата.

Същевременно СГП упрекна някогашните съпрузи Петьо Петров и Любена Павлова, както и прокурорът Дилян Деянов в разнообразни закононарушения по проблема с „ Осемте джуджета “.

Деянов, който преди беше обвинител в Специализираната прокуратура, а в този момент е в ОП-Перник, е упрекнат за длъжностно закононарушение (чл. 282, алинея 2 от НК) за това, че е нарушил служебните си отговорности, като с разпореждане от 18 януари 2020 година върнал конфискувани като материални доказателства златни монети, на разположение, което не е трябвало да ги получи.

По същото следствие са обвиняване и някогашните съпрузи Петьо Петров и Любена Павлова. Те ще дават отговор за вещно укривателство (чл. 215, алинея 1 от НК) за това, че на 23 март 2020 година „ в съучастничество и за да набират за себе си имотна полза, укрили непознати движими движимости, златни монети, за които знаели, че са добити от другиго посредством закононарушение по член 282 от Наказателен кодекс “

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР