Петролът поскъпва с около 5%, след като Организацията на страните

...
Петролът поскъпва с около 5%, след като Организацията на страните
Коментари Харесай

Изненадващо решение на ОПЕК качи петрола до нов връх

Петролът нараства с към 5%, откакто Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници, отпред с Русия, известни като " ОПЕК + ", изненадващо взеха решение да запазят настоящите индустриални равнища и през месец април.

Мнозина анализатори и търговци допускаха, че по-високите цени на " черното злато " ще накарат членовете на ОПЕК + да договорят известно нарастване на взаимното произвеждане.

Фючърсите на " европейския " вид Брент с доставка през май нарастват с 4,8% до 67,15 $ за барел, като след решението на ОПЕК+ даже набъбнаха за малко до нов 14-месечен връх от 67,75 $ за барел – най-високо ценово равнище от януари 2020 година

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Сривът в цената на петрола стана неминуем, а намаляването н...

Фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI с доставка през април пък нарастват с малко над 5% към 64,40 $ за барел, като в този момент удариха ценови връх в границите на днешната търговия към 64,86 $ за барел – също най-високо равнище от първите дни на 2020 година

Междувременно енергийният министър на Саудитска Арабия – принц Абдулазиз бин Салман удостовери, че най-големият експортьор на нефт удължава доброволното си понижаване на добива с 1 млн. барела дневно и през април, като през идващите месеци ще реши по кое време последователно да отстрани този собствен ангажимент.

В рамките на днешното съглашение на " ОПЕК + " е разрешено на Русия и Казахстан да усилят умерено петролното им произвеждане.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР